Крос РТС-а један од стожера окупљања деце из дијаспоре

Крос РТС-а један од стожера окупљања деце из дијаспоре

14/07/2023 Off By BERB

Фото: Раде Беговић

 

Ђорђе Милићевић, који је по овашћењу председнице Владе преузима овлашћења министра просвете до избора новог министра, обишао је данас децу из дијаспоре која бораве у „Кампу Пожаревац 2023“, који је део 33. Кроса РТС-а и уручио трофеј најуспешнијем организатору, а то је ове године допунска школа српског језика из Словеније.

Крос РТС постао је један од стожера окупљања деце из дијаспоре, а одржан је у 15 земаља Европе и учествовало је више од 10 хиљада деце и манифестација је која доприноси не само афирмацији атлетског спорта и трчања, већ и образовања и културе, истакао је Милићевић.

Данас са нама је више од 140 њих из десет земаља Европе – из Шпаније, Француске, Норвешке, Данске, Италије, Словеније, Румуније, Хрватске, Републике Српске, али и најбољи учесници кроса из Србије. Задовољство ми је што Министарство просвете овакву манифестацију подржава од самог почетка“, рекао је Милићевић који је обишао децу која бораве у Дому ученика “Соња Маринковић”.

Он је истакао да је значај ове манифестације да развија спортски дух ученика, али да мотивише и школске управе, директоре школа, наставнике да се у укључе у овај догађај.

Имамо пуно разлога да будемо поносни на рад наших допунских школа, а овог пута честитам допунској школи из Словеније, која је ове године најуспешније организовала све делове Кроса РТС, рекао је Милићевић.