Континуирани рад на унапређењу процеса спровођења завршног испита

Континуирани рад на унапређењу процеса спровођења завршног испита

13/07/2023 Off By BERB

Фото: Раде Беговић

 

Ђорђе Милићевић, који по овлашћењу председнице Владе преузима овлашћење министра просвете до избора новог министра, присуствовао је данас састанку на Факултету организационих наука, на коме су представници те образовне установе приказали који је био њихов део посла и шта су урадили у оквиру реализације завршног испита. Милићевић је рекао да након успешно окончаног завршног испита можемо да сумирамо шта је урађено у овом процесу, истакавши да пре свега жели да истакне да је захваљујући тимском раду успешно реализован један од најважнијих и најкомплекснијих задатака у школској години.

Према његовим речима, сви заједно смо на истом задатку и имамо исти циљ, а то је да континуирано радимо на унапређењу овог процеса.

И овај пут желим да истакнем да је дигитализација у образовању један од стратешких циљева Владе Републике Србије и Министарства просвете, јер желимо да омогућимо квалитетнији, транспарентнији и ефикаснији приступ у образовању, рекао је Милићевић.

Он је истакао да је захваљајући визији, предузимиљивости и перманентном улагању Владе Републике Србије у развој ИКТ система и дигитализације у образовном систему, унапређен систем на којем нам многе развијене земље могу позавидети, а ФОН-у на изузетном решењу и жељи да сваке године унапређују овај систем. Такође, Милићевић се захвалио свима који су учествовали и допринели да се завршни испит реализује и оконча успешно.

Састанку су присуствовали и представници из Кабинета председнице Владе Србије и Канцеларије за информационе технологије и е-управу.