Ministar Vučević obišao Centar za obuku kopnene vojske u Požarevcu

Ministar Vučević obišao Centar za obuku kopnene vojske u Požarevcu

11/07/2023 Off By BERB

Foto: mod.gov.rs

 

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević obišao je danas Centar za obuku kopnene vojske u kasarni „General Pavle Jurišić Šturm“ u Požarevcu.
Tom prilikom, ministar Vučević sastao se sa zamenikom komandanta Komande za obuku brigadnim generalom Jovicom Matićem i komandantima jedinica Komande za obuku, koji su mu predstavili ključne zadatke i planove za naredni period.

Nakon sastanka, ministar Vučević prisustvovao je prikazu obuke polaznika Osnovnog kursa za podoficire na trenažeru za obuku posade na tenku M-84, izradi prolaza u minsko-eksplozivno polje, zatim prolasku borbenog vozila pešadije M-80 A kroz prolaz u minsko-eksplozivno polje, kao i posedanju vatrenog položaja samohodnom haubicom 122mm  i priprema za gađanje. Takođe, polaznici Kursa prikazali su ministru odbrane postupak obezbeđenja određenih lica u mestu i pokretu, kao i rad izviđačke grupe u rejonu baze.
Ministar Vučević je tokom obilaska Centra razgovarao sa polaznicima Kursa i uverio se u njihovu motivisanost da savladaju zahtevnu obuku i usvoje znanja koja će im biti potrebna za obavljanje podoficirskih dužnosti. Ministar odbrane zahvalio je pripadnicima Komande za obuku na posvećenosti u radu i izvršavanju zadataka.

U okviru današnje posete požarevačkoj kasarni, ministar Vučević obišao je i Spomen sobu Centra.
Današnjem obilasku prisustvovali su šefovi kabineta potpredsednika Vlade i ministra odbrane Žarko Mićin i brigadni general Goran Momčilović.