Отворена изложба посвећена Синиши Михајловићу и Паолу Росију

Отворена изложба посвећена Синиши Михајловићу и Паолу Росију

07/07/2023 Off By BERB

Фото: Горан Златковић

 

Потпредседница Владе и министарка културе Маја Гојковић је у Музеју примењене уметности присуствовала отварању изложбе под називом „У СЕЋАЊЕ НА: Паоло/Синиша“, по сегментима посвећеним Синиши Михајловићу и Паолу Росију.

Гојковић је том приликом истакла да на овај начин чувамо успомену на великане светског фудбала нагласивши да су Синиша Михајловић и Паоло Роси били најбољи представници својих земаља, шампиони света и Европе, мајстори фудбала и узори младима, а на првом месту добре особе и јаке личности

Она је поручила да Синиши Михајловићу, због свега што је као спортиста и човек урадио за нашу земљу, дугујемо велику захвалност и поштовање.
„Његова љубав према свом народу и држави, доброчинство, племенитост и хуманост, остаће забележени као редак Божји дар. Добрим делима несебично је враћао наду у боље сутра, на првом месту деци и омладини без родитељског старања“, рекла је Гојковић и захвалила породицама Михајловић и Роси, као и Музеју примењене уметности на реализацији ове изложбе.

У оквиру поставке изложени су кључеви Града Новог Сада које је потпредседница Владе и министарка културе Маја Гојковић а тадашња градоначелница уручила Синиши Михајловићу када му је додељено признање почасног грађанина Новог Сада.

На отварању изложбе, у организацији WORD CAMP INTERNATIONAL и Фондације Паоло Роси, обратили су се: брат Синише Михајловића, Дражен Михајловић, директорка Музеја примењене уметности Биљана Јотић, амбасадор Италије у Беогарду Лука Гори, супруга Паоло Росија, Федерика Капелети, директор Италијанског инстирута за културу Роберто Ћинкота и директор изложбе Марко Шкембри.

Изложба је организована по сегментима посвећеним Михајловићу, Росију, међународном и југословенском спорту и обичном животу. Тема је посвећена личним карактеристикама у јавној култури и јавном животу Србије и Италије. Публика ће изложбу моћи бесплатно да погледа до 3. августа, од уторка до суботе између 11 и 19 часова, а недељом од 11 до 18 часова.