Bled: razgovarali Vučić i Lajčak

Bled: razgovarali Vučić i Lajčak

31/08/2015 Off By

Vučić je istakao da očekuje od Evrope predlog zajedničkog rešenja za pitanje migranata. ‎“Za rešavanje globalnih problema, poput izbegličke krize, potrebna je intenzivnija saradnja svih“, zaključio je Vučic


 

lajčak

Info: press Vlade


 

 

PREDSEDNIK Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas na Bledu sa potpredsednikom Slovačke vlade i ministrom spoljnih poslova Miroslavom Lajčakom sa kojim je, na marginama Strateškog foruma, razgovarao o problemu migranata, evropskim integracijama Srbije, situaciji u regionu i pitanju slovačke manjine u Srbiji.

Vučić je istakao da očekuje od Evrope predlog zajedničkog rešenja za pitanje migranata. ‎“Za rešavanje globalnih problema, poput izbegličke krize, potrebna je intenzivnija saradnja svih“, zaključio je Vučić.
Lajčak je naglasio da je problem migranata problem broj jedan u Evropi i da su migracije danas postale unosan biznis. Evropa mora hitno da donese rešenje kako bi taj problem bio rešen, zaključio je Lajčak.
Premijer Vučić završava jednodnevnu posetu Bledu susretom i radnom večerom sa predsednikom Slovenije Borutom Pahorom.♦


DOGAĐAJI – DANAS

 

Bled: Vučić pozvao u Srbiju – Cerara i investitorebled

Srpski Premijeŕ je predložio održavanje još jedne zajedničke sednice dve vlade i pozvao Cerara u bilateralnu posetu Srbiji.

 

 

 

 

 

nestali308Međunarodni dan nestalih: identifikovano 20.148 posmrtnih ostataka

Srbija je iskopala sve lokacije na koje su joj ukazali iz drugih krajeva  regiona. U dve eshumacije koje

 

 

KONFERENCIJA ZA MEDIJE POSLANIKA OPOZICIJA: PITANJA VLADIbstefanović

Zoran Babić, šef poslanika SNS u Skupštini Srbije je odmah posle ove Konferencije za novinare opozicije, održao svoju

 

 

 

 

 

AMERIČKA POMOĆ IZBEGLICAMAizbegli278

Američka Humanitarna i Razvojne organizacije Catholic Relief Services – USCCB (CRS) obezbedila je 700.000 dolara od Kojih 500.000