Пожеги донација 15 тона евродизела за санирање последица поплава

Пожеги донација 15 тона евродизела за санирање последица поплава

01/07/2023 Off By BERB

Фото: Ђ.К.

 

Министар унутрашње и спољне трговине Томислав Момировић након обиласка клизишта, које прети да угрози више од 50 кућа, у општини Пожега поручио је да је обезбеђено 15 тона евро дизела за општину Пожега како би помогли у санацији штете и помогли људима чија су домаћинства у овом крају Западне Србије претрпела огромну штету услед обилних падавина.

Поплаве су за нас завршене оног тренутка када људи, колико толико, обнове своју имовину и врате се свакодневним животним активностима, какве су биле пре ових огромних падавина и поплава које су погодиле Западну Србију и Пожегу, али и остатак земље. Поплава није престала оног момента када се вода повукла, тада је почела друга фаза, када људима морамо да помогнемо да се изборе са последицама поплава, рекао је министар трговине Томислав Момировић.

Министар је обишао клизиште у улици Бана Милутина и том приликом апеловао на људе, али и на привреднике и привредна друштва, да користе услуге осигурања.

Неколико пољопривредних предузећа су имала огромне штете, а нису били осигурани. Ово није добра и паметна одлука па користим прилику да замолим осигуравајуће куће да још више информишу привредне субјекте, али молим и људе да се више информишу о могућностима осигурања, а како би заштитили своју имовину и своје интересе, и како би лакше пословали и умањили ризике. Улога осигурања је јако важна у евентуалној штети која може да настане из било ког разлога“, нагласио је Момировић.

Претходно током дана министар је одржао састанак са председником општине Ђорђем Никитовићем и том приликом разговарао о начинима како Министарство трговине и Влада Републике Србије могу да помогну овој општини.

Људи су остали без кућа, обрадивог земљишта и Влада Републике Србије ће помоћи свима. Радићемо заједно са општином Пожега на санацији инфраструктурних објекта, објеката јавне намене, као и објеката за становање и економских објеката. Морамо да што пре санирамо штету и зато на овај начин, кроз донацију 15 тона евро дизела, желимо да помогнемо општини, да са својом механизацијом може да дође до сваког угроженог домаћинства, закључио је министар Момировић.