Гашић и Хил посетили КПУ

Гашић и Хил посетили КПУ

27/06/2023 Off By BERB

Foto: mup.gov.rs

 

Министар унутрашњих послова Братислав Гашић обишао је данас реновиране просторије у наставној згради Криминалистичко-полицијског универзитета и том приликом поручио да ће оваква инвестиција побољшати квалитет наставног процеса, а студентима дати могућност да у модерним и адекватним условима стичу знања и вештине.„Свака инвестиција у образовање је улагање у будућност. То је инвестиција за коју, још на почетку, знамо да ће сигурно дати резултате и сачувати чврсте темеље безбедности, развоја и просперитета сваке државе. Криминалистичко-полицијски универзитет одшколовао је велики број квалитетних кадрова, који су важан сегмент у систему очувања мира и стабилности Србије и безбедности свих њених грађана и њихове имовине и носиоци најодговорнијих функција у Министарству унутрашњих послова“, поручио је министар Гашић, захваливши се амбасадору Сједињених Америчких Држава Кристоферу Хилу, ICITAP-у и Међународном бироу за наркотике и владавину закона Стејт департмента (INL) на континуираним донацијама у циљу јачања капацитета и побољшању услова рада и образовања на КПУ.

Како је истакао министар Гашић, Криминалистичко-полицијски универзитет је дао значајан допринос реформским процесима Министарства унутрашњих послова који за циљ имају модернизацију, боље услове рада и стручне кадрове.

„Колико нам је важно систематско и континуирано школовање будућих полицајаца, говори и то што смо поново активирали Средњу школу унутрашњих послова која ће од 1. септембра, после 14 година, примити ђаке, верујем и будуће студенте Криминалистичко-полицијског универзитета“, поручио је министар Гашић. Амбасадор САД у Републици Србији Кристофер Хил нагласио је да је добро обучена, оспособљена и спремна полиција кључна за безбедност средине у којој живимо и истовремено за поштовање људских права грађана.

„Обука која се овде пружа је од највећег значаја за безбедност Србије. Обнова овог крила сведочи о томе колико можемо постићи када заједно радимо на остварењу заједничких циљева“, рекао је амбасадор Хил.Истакао је и да ће знања и вештине студената стечених на Криминалистичко-полицијском универзитету знатно допринети још ефикаснијем раду српске полиције.„Користећи се знањима и вештинама стеченим управо овде, многи ће напредовати до руководећих положаја, предводити своје сараднике и тимове, штитити грађане Србије, спашавати животе, борити се против корупције и организованог криминала и јачати правну државу у Србији“, поручио је амбасадор Хил и додао да ће КПУ и у наредном периоду имати подршку америчких партнера.Ректор Криминалистичко-полицијског универзитета проф. др Зоран Ђурђевић, истакавши значај сарадње овог универзитета са америчким партнерима у подизању капацитета образовног рада ове образовне установе, захвалио се ICITAP-у и Међународном бироу за наркотике и владавину закона Стејт департмента (INL). „Улагање у Криминалистичко-полицијски универзитет представља улагање у полицијску професију, у Министарство унутрашњих послова, а самим тим и у безбедност грађана Републике Србије и владавину права“, поручио је ректор КПУ и додао да је реновирање простора од 1.050 метара квадратних од великог значаја за даљи рад студената КПУ.