KONFERENCIJA ZA MEDIJE POSLANIKA OPOZICIJA: PITANJA VLADI

KONFERENCIJA ZA MEDIJE POSLANIKA OPOZICIJA: PITANJA VLADI

27/08/2015 Off By

Zoran Babić, šef poslanika SNS u Skupštini Srbije je odmah posle ove Konferencije za novinare opozicije, održao svoju i oštro osudio Stefanovića


bstefanović
Ranka Čičak

LJUTI što predsednica Skupštine nije sazvala sednicu u toku ovog meseca, kako bi mogli da postavljaju pitanja, poslanici opozicije održali su danas konferenciju za novinare u holu Skupštine Srbije i javno postavili svoja pitanja Vladi.

Poslanik Vladimir Pavićević kaže da Vlada takvim ponašanjem pokušava da beži od odgovornosti.
Pavićević kaže da je povlačenje iz procedure Zakona o posebnim uslovima prodaje dlržavnih nepokretnosti pokazalo odnose između Vučića i Nikolića:
– Mi smo na ovaj Zakon koji je čista otimačila postavili najviše amandmana i tražili da se on povuče. Vlada nije reagovala.Onda je , služeći se našom argumentacijom, predsednik Republike tražio povlačenje Zakona i Vlada je to uradila. Tako je ustvari priznala da je pogrešila. U svakoj državi ovo bi bio razlog za pad vlade. Ja pitam – da li se premijer Vučić i ministar Vujović preispituju ovih dana, jer su oni najodgovorniji za ovaj sramni zakon.
Borislav Stefanović tražio je da se obelodani ime direktora jednog velikog javnog preduzeća , člana SNS i bliskog prijatelja Aleksandra Vučića, koji je zakupac DIPOS ove vile ,a ne zna se kada je platio kiriju.
Stefanović zaključio je ovu temu pitanjem – šta o Vučiću misli Tomislav Nikolić? Šta o svemu šta radi Vučić kaže Platforma predsednika Nikolića, koja već mesecima leži u fioci kod Vučića?

Borislav Stefanović , nezadovoljan što u medijima, naročito u javnom servisu, nema ni traga drukčijeg mišljenja od stavova Vlade, najavio je demonstracije:
– Neka se menadžeri RTS pripreme i neka očekuju demonstracije. Jer, oni su veći Vučić od samog Vučića. Oni se više plaše njega, nego što se on plaši svog poraza.
Zoran Babić, šef poslanika SNS u Skupštini Srbije je odmah posle ove Konferencije za novinare opozicije, održao svoju i oštro osudio Stefanovića:
– Moram vam reči da je gospodin Borko i lično pretio novinaru RTS rečima – Videćeš kad ti se svi skupimo, organizujemo demonstracije pred TV i donesemo jaja i kamenice.
Babić kaže da je to drugi čin Stefanovićevih opasnih istupanja. Prvi je bio još pre nekoliko meseci, pozivanjima na razna ratna scenarija, paljenje i rušenje:
– Nenad Lj. Stefanović postao je urednik TV kada je vladala DS. Kako je onda valjao? Kako ga je Borko tada predlagao, a sada mu preti linčom? Opominjem Stefanovića i DS da nećemo dozvoliti sukobe u Beogradu i da se ljudi prebijaju zbog svog posla. Srbiji treba stabilnost. Za to se zalaže naša Vlada i zbog toga joj daju podršku sve vodeće zemlje sveta. Zato je prst koji preti opasan. On je pretnja i vama, ostalim novinarima. Dok su vladali, demokrate su od naše zemlje napravili mesnu zajednicu, neka se prisete toga. Sada prete novinarima ako ne pišu kako su oni najbolji. Oni koji, kao Stefanović, pozivaju na nerede po ulicama i linč, neće uspeti.
Stefanović je o događajima u Velikoj Plani (formirana koalicija odbornika DS i SNS) rekao da treba videti šta su za uzvrat dobili odbornici DS, koji su prešli na stranu SNS:
– Odlučili su da prodaju obraz, a to više govori o njima, nego o DS.
Zoran Živković pita Vladu ko je taj Radojica, koji je kupio 11 televizija u Srbiji:
– Odakle mu tolika ljubav za televizije, kada se zna da je u zatvoru proveo veći deo svog života? Odakle mu pare?
Živković tvrdi da je i pola Vlade na slobodi zbog nedostatka dokaza i da je Vlada kaubojština koja zapošljava na važna mesta ljude s konca i konopca:
Ognjen Tabaković, 86. godište upravo je izabran za zamenika direktora civilnog vazduhoplovstva. Ko je on, da li je član SNS i Vučićev čovek?
Živković je tražio da se predsednik Srbije, Nikolić, izjasni o padu helikoptera, jer on ima pravo na to, kao vrhovni komandant:
– To je obaveza ministra vojnog.Treba videti ko je dao nalog da se, zbog marketinga, helikopter spusti na opasno mesto i tako ubije 7 ljudi. A taj helikopter je smeo da se koristi samo u slučajevima vazdušnih nesreća.
Živković je izrazio sumnje u Briselski sporazum i rekao da se Statut Zajednice srpskih opština ne donosi zato što bi nadležnosti ZSO i Srba Priština odbila, a tako bi se odložilo i otvaranje poglavlja pregovora za prijem Srbije u Evropu. Kaže da su u suštini sve tačke potpisanih dogovora u korist Kosova, a na štetu Srba i da Vučić to krije, pa Srbi u Mitrovici čak i slave po ulicama ovaj poraz. On je zaključio da su sve pobede Aleksandra Vučića ustvari veliki porazi Srbije, koji će se dugoročno odraziti.
Borislav Stefanović tvrdi da otvaranje poglavlja traje već godinu ipo.
– Opozicija je tražila na uvid dokumente svih dogovora koje je Vlada potpisala, od onog o Železari, do onog o Beogradu na vodi. ♦


DOGAĐAJI – DANAS

AMERIČKA POMOĆ IZBEGLICAMAizbegli278

Američka humanitarna i razvojna organizacije Catholic Relief Services – USCCB (CRS) obezbedila je 700.000 dolara od kojih 500.000