Дачић примио заменика министра иностраних послова Кеније Сингоеија

Дачић примио заменика министра иностраних послова Кеније Сингоеија

23/06/2023 Off By BERB

Фото: МСП

 

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић састао се данас са делегацијом Републике Кеније, на челу са замеником министра иностраних послова др Абрахамом Кориром Сингоеијем, која у Србији борави поводом политичких консултација два министарства.

 

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић рекао је да су су билатерални односи између Србије и Кеније традиционално веома добри и пријатељски и да их карактерише узајамно разумевање и поверење.

Саговорници су разменили мишљење о унапређењу билатералних односа и сарадње у бројним областима, између осталог кроз размену посета на високом нивоу, те је министар спољних послова Дачић изразио наду да ће у овој години, када обележавамо 60 година од успостављања дипломатских односа, бити реализована званична посета председника Кеније Рута Србији.

Заменик министра спољних послова Републике Кеније Сингоеји изразио је интерес за даље продубљивање како политичких, тако и економских веза, наричито кроз сарадњу привредног сектора, истичући да су многе објекте и аутопутеве у Кенији изградиле некадашње југословенске грађевинске компаније, те да ову традицију треба наставити.

Кенијски заменик министра спољних послова Сингоеји такође је изразио интерес за продубљивање сарадње у областима културе и спорта, као и образовања, с обзиром да постоји заинтересованост кенијских студената за образовни пројекат стипендија „Свет у Србији“.

Шеф српске дипломатије Дачић још једном је изразио захвалност на принципијелном ставу Републике Кеније да не призна једнострано проглашену независност тзв. Косова, чиме је потврдила приврженост основним принципима међународног права.