Uhapšen još jedan Srbin iz Kosovske Mitrovice

Uhapšen još jedan Srbin iz Kosovske Mitrovice

23/06/2023 Off By BERB

Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije saopštila je da su pripadnici Kurtijeve „specijalne policije“ danas uhapsili Srbina Nenada O. iz Kosovske Mitrovice, i to samo dan nakon susreta i dijaloga u Briselu, koji Kurti sabotira na svaki način.

U saopštenju se navodi da je to učinjeno uprkos porukama visokog predstavnika za spoljnu politiku Džozepa Borelja da Priština mora da prestane sa neosnovanim i arbitrarnim hapšenjima.

„Ovo hapšenje, koje nije slučajno tempirano na jutro posle dijaloga u Briselu, jasno pokazuje da Aljbin Kurti neće smirivanje tenzija na severu Kosova i Metohije, neće deeskalaciju, već hoće nove krize i tenzije na terenu.

Nenad, inače radnik komunalnog preduzeća iz Kosovske Mitrovice i otac četvoro dece, uhapšen je jutros kada su ga u autoperionici opkolili pripadnici „Rosu“, sa  uperenim automatskim oružjem.

Njemu će odmah preko Kancelarije za Kosovo i Metohiju biti obezbeđeni advokat i pravna pomoć, a o novom hapšenju odmah su obavešteni i predstavnici međunarodne zajednice.

Nenad je osmi Srbin koji je uhapšen od izbijanja krize na severu Kosova i Metohije, čime Kurti i njegovi eskadroni nasilja žele da slome otpor mirnog srpskog naroda na Kosovu i Metohiji i proglase Srbe kriminalcima, samo zato što pružaju miran i nenasilan otpor teroru Prištine.

Evidentno je da Kurti neće dijalog ni mir, već želi da pohapsi sve Srbe i izazove sukobe i zapali ne samo prostor Kosova i Metohije, već i čitav region“, navodi se u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.