Реализација пројекта прикључења Честерега на водоводну мрежу

Реализација пројекта прикључења Честерега на водоводну мрежу

22/06/2023 Off By BERB

Фото: Милош Перић

 

Министар за равномерни регионални развој Един Ђерлек и председник општине Житиште Митар Вучуревић потписали су данас Уговор о суфинансирању пројеката изградње истражно-експлоатационог бунара у Честерегу којим ће бити омогућено ефикасно снабдевање пијаћом водом грађана овог насеља.

 

„Влада Србије наставља унапређење комуналне инфраструктуре улагањем у све делове наше земље. У том светлу, Кабинет за равномерни регионални развој у средњебанатском округу, са средствима у укупном износу од 10,5 милиона динара суфинансира пројекат који, осим бенефита за грађане Честерега, има витални значај за очување животне средине и боље санитарно-хигијенске услове живота“, истакао је министар Ђерлек.

Он је оценио да ће поред више од 800 мештана овог насеља, на водоводну мрежу бити прикључена Основна школа коју похађа око 150 ученика, предшколска установа, здравствена амбуланта и други корисници.

Имајући у виду да у овом насељу послује око десетак привредника, министар је навео да ће реализација овог пројекта индиректно допринети локалном економском развоју.

Циљ је системско решавање водоводне инфраструктуре, како је објаснио председник општине Житиште, додајући да је пијаћа вода главни приоритет у свим мањим сеоским општинама. Он је објаснио да ће општина, у зависности од ресурса и капацитета, у сваком насељу различито приступати решавању овог проблема.

Министар Ђерлек најавио је да ће Кабинет који води и Влада Србије наставити да улажу у развојне пројекте како би се обезбедио равномерни раст и развој државе.