Ухапшено шест радника возног парка ЗЦ Књажевац због малверзација са горивом

Ухапшено шест радника возног парка ЗЦ Књажевац због малверзација са горивом

20/06/2023 Off By BERB

Припадници Министарства унутрашњих послова, Одељења за борбу против корупције УКП, по налогу Посебног одељења за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Нишу, ухапсили су шест особа због постојања основа сумње да су извршили кривично дело злоупотреба положаја одговорног лица.

 

Ухапшени су Д. В. (1975) одговорно лице возног парка у Здравственом центру Књажевац, као и радници возног парка наведеног здравственог центра: Д. Ђ. (1966), С. С. (1985), М. Н. (1988), Б. М. (1977) и М. Ђ. (1994).

Они се сумњиче да су од јула 2021. до краја августа 2022. године користили компанијске картице за сипање горива од једног уговорног добављача, за службена возила Здравственог центра Књажевац, као и да су потписивали отпремнице којим се потврђује да су нафтни деривати наводно сипани у службена возила, иако возила нису била на тој бензинској станици.

Како се сумња, они су на овај начин оштетили Здравствени центар Књажевац у укупном износу од 3.106.303 динара.

Осумњиченом Д. В. је одређено задржавање до 48 часова и он ће, уз кривичну пријаву, бити приведен надлежном тужилаштву, док су Д. Ђ., С. С., М. Н., Б. М. и М. Ђ., уз кривичну пријаву, приведени надлежном тужилаштву.