BEČ: SUSRET VUČIĆA I HANA

BEČ: SUSRET VUČIĆA I HANA

26/08/2015 Off By

Premijer Vučić informisao je komesara Hana o situaciji sa kojom se Srbija suočava kada je u pitanju priliv velikog broja migranata, kao i pomoći i podršci EU Srbiji, kako bi veliki broj azilanata bio adekvatno zbrinut


bec268
Press služba Vlade

PREDSEDNIK Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Beču sa komesarom EU za susedsku politiku i pregovore o proširenju Johanesom Hanom sa kojim je razgovarao o pregovorima sa Prištinom, migrantskoj krizi i Samitu lidera Zapadnog Balkana, koji sutra počinje u Beču.

Premijer Vučić informisao je komesara Hana o situaciji sa kojom se Srbija suočava kada je u pitanju priliv velikog broja migranata, kao i pomoći i podršci EU Srbiji, kako bi veliki broj azilanata bio adekvatno zbrinut.
Predsednik srpske Vlade predstavio je komesaru i infrastrukturne projekte, koje će delegacija Srbije sutra predstaviti u Beču. On je istakao da očekuje konkretnu podršku tim projektima, jer bi njihova realizacija omogućila ekonomski prosperitet celog regiona.
‎Komesar Han izrazio je zadovoljstvo i čestitao premijeru Vučiću na sporazumima koje su srpska i prištinska delegacija postigle juče u Briselu.♦


 

SVET – EU

VUČIĆ PRIMIO DEVENPORTAdevenport

Vučić i Devenport razgovarali su i o nastavku dijaloga Beograda i Prištine sutra u Briselu. Srpski premijer rekao

 

 

 

 

 

 

obama2OBAMA ZOVE VUČIĆA

Vučić dobio lični poziv predsednika SAD Baraka Obame da prisustvuje na Samitu lidera koji će biti održan 29.