Сарадња са Уницефом на сузбијању вршњачког насиља

Сарадња са Уницефом на сузбијању вршњачког насиља

16/06/2023 Off By BERB

Фото: Министарство

 

Министар за људска и мањинска права и друштвени дијалог Томислав Жигманов састао се данас са директорком УНИЦЕФ-а Србија Дејаном Костадиновом и том приликом разговарали су на тему од интереса за унапређење људских права, са освртом на права детета, као и начинима заједничког деловања у оквиру Савета за сузбијање вршњачког насиља.

 

Директорка УНИЦЕФ-а говорила је о начинима на које је ова међународна организација била укључена у мере хитног деловања након трагичних догађаја масовне пуцњаве и убистава са почетка маја као и предлозима средњорочних мера које могу допринети да се овакве трагичне ситуације више не понове.

Министар Жигманов је нагласио да Министарство за људска и мањинска права и друштвени дијалог, иако без непосредних ингеренција у примени предложених мера, интензивно ради на превенцији кроз афирмацију људских и мањинских права и културе ненасиља.

То чинимо кроз афирмацију различитости и толеранције у јавности, те јавном осудом говора мржње и актова насиља, потврђујући да је политика Владе Србије нулта толеранција према говору мржње и чиновима насиља, као и афирмација и заштита људских права, рекао је министар Жигманов.

Он је додао да је Министарство за људска и мањинска права и друштвени дијалог у овом тренутку део заједничке кампање са УНДП против говора мржње, те да у исто време ради и на унапређењу нормативног оквира, кроз припрему Стратегије о људским правима.