Изложба „Синестезија“ Олге Вујчић ВОлгАрт од 15. јуна у Пароброду

Изложба „Синестезија“ Олге Вујчић ВОлгАрт од 15. јуна у Пароброду

14/06/2023 Off By BERB

У четвртак, 15. јуна у 19 часова у УК Пароброд биће отворена изложба „Синестезија“ Олге Вујчић ВОлгАрт. Изложба је отворена до 10. јула 2023. године.

 

Од капи космоса, стварања света, плавих комета, паунова, риба, петлова и разноликог животињског света настала је њена планета.

ВОлгАрт је уметница интересантног ликовног израза. Она природу доживљава другачијим чулима, говори бојама, осећа облицима и прича кистом. На њеним сликама ништа није онако како треба да буде и упркос томе преживљава и одише животом.

Апсолутна слобода израза кроз боје, форме и облике. У њеним колоритима доминира плава где настаје искра која се протеже као било живота и спаја у једну целину. Плава светла као јутро неба и тамна као ноћ без звезда, дубока и зрела. Њене слике виде, очи као симбол самопосматрања, увида и савести. Доминира паун који посматра својим раскошним перима, петлови који позивају на буђење и рибе које у дубини досежу увиде.

ВОлгАрт је уметница јасних форми, скривених симбола, гласних боја које се разливају осећањима и додирују очима.

Рођена као уметница 1975. године. Била је среда и топао августовски дан.
ВОлгАрт је њено поновно рађање, буђење и њен нови живот.

Очарана природом и бојама које је окружују, хода по облацима, слика мислима и посматра срцем. Цео свет је њен, и она његова. Све животне фазе, сва учења, сазревања, сазнања и незнања увериле су је да је све чудесно и истовремено могуће. Више воли мачке од паса. Служи се заборавом уместо мржњом.

Своје радове излагала је на више колективних изложби:,,Црно-Беели свет”, ,,Бесконачност”, ,,Арт апстракт”, ,,Мини форм арт”, ,,Илузија”, ,,Линија”, ,,Паралелни свет” у организацији Удружења креативна Фабрика током 2023.године. Ствара, сања, сазрева, креира највише у себи, званично у Београду.