Отворен први „Пошта шах куп“

Отворен први „Пошта шах куп“

11/06/2023 Off By BERB

Фото: Пошта/Милош Мишков

Шаховски клуб ПТТ Београд организовао је данас први „Пошта шах куп” који је отворио в.д. директор Поште Србије Зоран Ђорђевић симболичним повлачењем првог потеза заједно са нашом прослављеном шахисткињом Алисом Марић.

 

„Традиција играња шаха у Пошти Србије постоји готово деведесет година, а шаховски клуб ПТТ Београд у деценијама иза нас остваривао је велике успехе. Данас, када поред нас стоји једно велико име као што је Алиса Марић, која нам је значајно помогла претходних месеци водећи у нашем клубу бесплатну школу шаха за најмлађе, наши
планови су још већи. Овај турнир представља први корак, а верујем да ћемо у наредном периоду организовати још шаховских догађаја и турнира, и основати још шаховских секција широм земље“, рекао је Зоран Ђорђевић, в.д. директор Поште Србије.

Алиса Марић поздравила је шахисте запослене у Пошти Србије и пожелела им добре потезе, добре комбинације, борбеност и успешан турнир.

На Купу су учествовале секције Шаховског клуба из радних и подручних јединица Поште Србије, као и екипе радника пошта из Зајечара, Ниша, Врања, Краљева, Чачка, Крагујевца, Шапца, Сремске Митровице и Београда. Екипе су наступале на три табле, а време партије је било ограничено на 15 минута по играчу.