MUP: U pucnjavi u Somboru ranjena dva pripadnika Žandarmerije i napadač

MUP: U pucnjavi u Somboru ranjena dva pripadnika Žandarmerije i napadač

07/06/2023 Off By BERB

Izvor/Foto: N1 Beograd

 

Pripadnicima Policijske uprave u Somboru je oko 16.10h prijavljeno da je u Ulici Stevana Sinđelića došlo do nasilja u porodici i pucnjave iz vatrenog oružja, a pripadnici interventne patrole Policijske ispostave Sombor i pridodati pripadnici Žandarmerije izašli su odmah na lice mesta.

 

Kako se navodi u saopštenju MUP, policija je na licu mesta zatekla muškarca P.V. (62), koji je pucao iz vatrenog oružja, a koji je, i pored upozorenja policije da baci pištolj, ispalio više metaka u policijske službenike.

Tom prilikom, povrede su zadobila dvojica tridesetčetvorogodišnjih pripadnika Žandarmerije.

Prilikom intervencije, pripadnici Žandarmerije su, u samoodbrani, upotrebili svoje službeno vatreno oružje i tom prilikom ranili P.V., koji je hospitalizovan.

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić najoštrije je osudio napad na policijske službenike koji su vršili svoj službeni zadatak i rizikovali svoje živote, kako bi u skladu sa zakonom, profesionalno, odbranili živote i imovinu ugroženih građana, prvenstveno porodice koja je pozivala zbog nasilja u porodici, ali i drugih stanovnika Sombora.