Састанак са послаником немачког Бундестага

Састанак са послаником немачког Бундестага

05/06/2023 Off By BERB

Фото: Председништво Србије/Димитрије Гол

 

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас посланика немачког Бундестага и члана Одбора за спољне послове Петера Бајера.

 

Председник Вучић је истакао да је Немачка веома важан партнер Србије, не само у економском, већ и у политичком смислу, те је захвалио посланику Бајеру на настојању да се детаљније упозна са најновијим догађајима на Kосову и Метохији. Он је оценио да ситуација, услед константних једностраних потеза и провокације Приштине, непотребно ескалира.

Такође је нагласио да Аљбин Kурти упорно избегава испуњавање обавеза преузетих Бриселским споразумом, што се пре свега односи на формирање Заједнице српских општина, што би Србима на Kосову и Метохији донело осећај сигурности. Председник Вучић је рекао да Србија остаје посвећена политици мира и стабилности и регионалне сарадње.

Двојица саговорника су разговарали и о економској сарадњи Србије и Немачке, сагласивши се да је она веома напредовала у последњим годинама и да је долазак немачких компанија потврда добрих пословних могућности које пружа наша земља.