Wine Garden 3. i 4. jun – Vinski vikend u Botaničkoj bašti

Wine Garden 3. i 4. jun – Vinski vikend u Botaničkoj bašti

01/06/2023 Off By BERB

Svi ljubitelji vina, prirode, muzike i odlične hrane ovog vikenda će ispuniti Botaničku baštu „Jevremovac“, koja će za posetioce biti otvorena 3. i 4. juna od 14 do 21 čas. Petu godinu zaredom biće održana najotmenija manifestacija u Beogradu – Wine Garden.

 

Vina iz Srbije, regiona i sveta će posetiocima ponuditi više od 80 vinarija, što je najveći broj učesnika do sada. S obzirom da svaka vinarija u ponudi ima više etiketa, teško se može reći koliko različitih ukusa će posetioci moći besplatno da degustiraju. Radi boljeg užitka u ovom „rajskom piću“ svaki posetilac će na ulazu dobiti staklenu vinsku čašu.

Osim u vinskim ukusima, posetioci će moći da uživaju i u bogatoj ponudi gastronomskih specijaliteta, koje će osim malih domaćih proizvođača ponuditi i dobro poznati gradski brendovi poznati po odličnoj hrani. Kada odaberete vino i hranu možete se opustiti na travnjacima širom Botaničke bašte, gde će biti postavljeni lejzi begovi i prostirke za sedenje.

Uživanje u vinu i hrani će biti začinjeno i raznovrsnim muzičkim i zabavnim programom na čak pet punktova. Sviraće se džez, evergreen, strana pop i filmska muzika, a igraće se swing i rockabilly. U glavnoj zoni kod Staklene bašte nastupiće gitarski cover bend iz Beograda „Grupa Tri“ i kikindski akustični trio „Drvo Truo“. Na trgu kod bambusa će se igrati swing i rockabilly, a svoje umeće će pokazati plesači plesne škole „Swing n Roll“. Na stejdžu između fontane i Bulevara despota Stefana u subotu će nastupiti Branko Marković kvartet i Ivan Radivojević, dok će se u nedelju posetiocima predstaviti Ivan Klačar i Gorica Šutić. Na stejdžu kod šatora nastupiće „The Mat Trio“ i akustični bend „Hot Club of Belgrade“, koji svira džez obrade popularnih pesama i gipsy-swing muziku, dok će u muzičkom punktu iza pergole nastupiti Nina i gitarista Marko Milovanović.

Jedna od najpopularnijih manifestacija prestonice Wine Garden je od prvog izdanja prevazišla okvire vinskih događaja na koje su posetioci navikli. Ova manifestacija nije posvećena samo vinu, već je prerasla u događaj na kome se okupljaju i ljubitelji prirode, muzike i odlične hrane.

Broj posetilaca je ograničen, tako da je ostao još mali broj karata koje se, po ceni od 1.500 dinara, mogu kupiti online na Tickets.rs ili direktno na prodajnim mestima Ticket Vision. Ulaz za decu do 12 godina je besplatan.
Producenti su Udruženje Vinski maraton i Fusion Event, uz podršku Turističke organizacije Beograda koja je Wine Garden uvrstila među najznačajnije manifestacije u gradu.

Više informacija na www.winegarden.rs i na Facebook i Instagram profilima manifestacije.