Унапређење стратешке сарадње са Азербејџаном

Унапређење стратешке сарадње са Азербејџаном

25/05/2023 Off By BERB

Foto: srbija.gov.rs

 

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић разговарала је данас са председницом Народне скупштине Републике Азербејџан Сагибом Али гизи Гафаровом o даљем унапређењу билатералних односа и интензивирању политичког дијалога на највишем нивоу.

 

Премијерка Брнабић је нагласила да су области економије, трговине и енергетике од изузетног значаја за сарадњу двеју земаља, додавши да је Србија опредељена за даљи развој и унапређење стратешке сарадње.

Председница Владе Србије је захвалила Азербејџану на недвосмисленом ставу када је реч о поштовању територијалног интегритета и суверенитета Србије и у вези са тим на гласању те земље против одлуке о покретању процедуре за разматрање захтева такозваног Косова за чланство у Савету Европе.

Премијерка је честитала Дан независности Републике Азербејџан и њихов велики јубилеј – 100 година од рођења националног лидера Хејдара Алијева.

Председница Народне скупштине Републике Азербејџан Сагиба Али гизи Гафарова истакла је да ће наставити да ради на даљем продубљивању сарадње два парламента и свих њихових тела.