FOND ZA RAZVOJ ODOBRIO JOŠ 68 KREDITA PRIVREDNICIMA

FOND ZA RAZVOJ ODOBRIO JOŠ 68 KREDITA PRIVREDNICIMA

19/08/2015 Off By

 

Krediti su odobreni sa rokom otplate od pet do deset godina, u okviru kojih je period počeka od jedne do dve godine i sa kamatnom stopom od 3% na godišnjem nivou


poljoprivreda-seljak2-s
IZ MINISTARSTVA privrede saopštavaju da je Upravni odbor Fonda za razvoj odobrio je na poslednjoj sednici još 68 kredita u vrednosti od 628.148.426 dinara.

Krediti su odobreni po osnovu Programa za 2015. za preduzetnike i pravna lica i mogu da se koriste za investicije, nabavku opreme i sirovina, održavanje tekuće likvidnosti, kao i za početak poslovanja (start ap krediti).
Krediti su odobreni sa rokom otplate od pet do deset godina, u okviru kojih je period počeka od jedne do dve godine i sa kamatnom stopom od 3% na godišnjem nivou.
Upravni odbor je odobrio i četiri reprograma za privredne subjekte koji imaju problem u poslovanju i vraćanju kredita, kao i jedan zahtev za sporazumno regulisanje obaveza.
Kako bi se nastavilo sa podrškom privrednim subjektima, Vlada Republike Srbije je prošle godine, preko Fonda za razvoj, ponovo pokrenula kreditiranje privrede posle zastoja koji je nastao početkom 2014. godine.
Ukupan broj kredita koje je Fond za razvoj odobrio u ovoj godini je 316, a njihova ukupna vrednost 6.162.363.149 dinara.
Ova sredstva su namenjena domaćoj privredi i mogu se koristi za čitav niz aktivnosti koje će unaprediti poslovanje i doprineti novom zapošljavanju.
Krediti se mogu koristiti za rekonstrukciju postojećih ili izgradnju novih objekata, modernizaciju proizvodnje novom opremom, obezbeđivanje obrtnih sredstava, ali i kao podsticaj početnicima kroz start ap kredite za one koji žele da se dokažu u preduzetništvu.
Krediti Fonda za razvoj, podseća Ministarstvo, odobravaju se po veoma povoljnim kamatama i sa dužim rokovima otplate. Konkurs je otvoren tokom čitave godine. <


EKONOMIJA

ANKARA: RASIM LJAJIĆ NA SASTANKU TRILATERALNOG EKONOMSKOG KOMITETA SRBIJE, BIH I TURSKEankara

Potpisan je Poslovnik o radu Trilateralnog ekonomskog komiteta Srbije, BiH i Turske, kojim su utvrđeni ciljevi rada i

 

 

 

 

 

 

 

 

X6OvsX8VUČIĆ PRIMIO PREDSEDNIKE KOMORA SRBIJE I KOSOVA

Premijer Vučić podržao je predloge zajedničkih aktivnosti između komora u regionu, koje će biti predstavljene 27. avgusta na

 

 

652728_VUČIĆ POSETIO AERODROM NIKOLA TESLA

Do septembra iduće godine uložiće se ukupno 21 milion evra u modernizaciju iz sredstava aerodroma. U toku ove

 

 

 

stopaIZVRŠNI ODBOR NBS: SMANJENA REFERENTNA KAMATNA STOPA ZA 0,5 PROCENTA

Konstatovano je da su, nakon postizanja dogovora Grčke sa međunarodnim kreditorima, niži i eksterni rizici, što uz aranžman

 

 

minhenALEKSANDAR