Svečani koncert povodom Dana Vojske Srbije

Svečani koncert povodom Dana Vojske Srbije

19/04/2023 Off By BERB

Foto: mod.gov.rs

 

Umetnički ansambl Ministarstva odbrane “Stanislav Binički“ održao je sinoć, povodom Dana Vojske Srbije, koncert u beogradskoj MTS Dvorani.
Koncertu je prisustvovao potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević sa saradnicima, pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije i mnogobrojna publika.

Ministarstvo odbrane u susret Danu Vojske Srbije darovalo je građanima besplatan koncert, koji su svojim nastupima upotpunili specijalni gosti – Kiki Lesandrić i “Piloti”, Pavlina Radovanović, pevačka grupa KUD “Dimitrije Koturović” i hor Dečjeg kulturnog centra.
Ljubitelji muzike večeras su u MTS Dvorani uživali u bogatom repertoaru sastavljenom od popularnih, tradicionalnih, klasičnih i patriotskih kompozicija.

Program je otpočeo numerom “Aida: Trijumfalni marš” Đuzepea Verdija, nakon čega je hor Dečjeg kulturnog centra otpevao pesmu “Najlepša je zemlja moja”.

Publika se, vođena melodijskim putokazima, podsetila istorijskih staza slave i iskušenja našeg naroda. Kompozicije u izvođenju solistkinja Biljane Vasiljević Mitrović i Katarine Božić, soliste na harmonici zastavnika I klase Branislava Ivkovića, Umetničkog ansambla “Stanislav Binički”, Akademskog hora “Obilić”, AKUD “Branko Krsmanović”, Amaterskog hora Ministarstva odbrane i Vojske Srbije i hora Dečjeg kulturnog centra, ispraćene su ovacijama.

Nastavak programa ispunile su tradicionalne, narodne, izvorne pesme, kao i umetnička muzika sa folklornim motivima u izvođenju soliste Dragana Milanovića i pevačke grupe iz KUD “Dimitrije Koturović”. Aplauzima su ispraćene numere “Orahovcu, bašto rajska” i “Oj Kosovo, Kosovo” u izvođenju Pavline Radovanović.

Publika je, zatim, imala priliku da uživa u popularnoj muzici u izvođenju solistkinje Biljane Vasiljević Mitrović i Nataše Aranđelović. Svoje instrumente u atraktivnom spoju muzičkih stilova u kompoziciji “Hameum svita” ukrstili su majori Duško Stamenković i Duško Trnavac, a Kiki Lesandrić i “Piloti” su hitovima “Kao ptica na mom dlanu” i “Zaboravljeni” razgalili publiku.

Za dirigentskim pultom bile su Dijana Cvetković i Nevena Ivanović.

Gromoglasnim aplauzom u taktu „Marša na Drinu“ gledaoci su na kraju koncerta oduševljeno zahvalili izvođačima na virtuoznim muzičkim izvedbama.