Ministar Vučević na Vaskrs sa pripadnicima Vojske Srbije

Ministar Vučević na Vaskrs sa pripadnicima Vojske Srbije

16/04/2023 Off By BERB

Foto: mod.gov.rs

 

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević, zajedno sa komandantom Kopnene vojske general-potpukovnikom Milosavom Simovićem i načelnikom Operativne uprave Generalštaba general-potpukovnikom Želimirom Glišovićem, obišao je na današnji praznik – Vaskrs pripadnike Treće brigade kopnene vojske u bazi „Merdare“ u Kopnenoj zoni bezbednosti.

Ministar Vučević istakao je da je srećan jer vaskršnje jutro provodi sa onima koji svakog dana na položajima čuvaju slobodu i nezavisnost naše države, starajući se i garantujući bezbednost za sve njene žitelje.

– Siguran sam da građani Srbije, od severa do juga, od zapada ka istoku, cene, poštuju, vole svoju vojsku. Vole, cene i poštuju zbog onoga što rade svaki dan, tokom cele godine. Pa i na praznik, kada smo svi sa porodicama, pripadnici Vojske Srbije su i tada na svojim zadacima, jer su odabrali takav poziv. To je njihova životna odluka i nešto što mora da se uvažava, poštuje i ceni. Takav status Vojska Srbije zaslužuje i Srbija će se starati da vojska ima sve ono što je potrebno da može da izvršava efikasno svoje zadatke, pre svega zadatke koji su usmereni na očuvanje slobode i nezavisnosti naše države – istakao je ministar Vučević.

Ministar odbrane čestitao je današnji praznik – Vaskrs pripadnicima vojske i pravoslavnim vernicima.

– Čestitam svim pripadnicima Vojske Srbije, Ministarstva odbrane, ali i svim građanima Srbije koji slave najveći hrišćanski praznik Vaskrs Isusa Hrista po julijanskom kalendaru uz tradicionalni pozdrav – Hristos Vaskrse! Vaistinu Vaskrse! – rekao je ministar odbrane.

Ministar Vučević, tokom današnje posete, razgovarao je sa pripadnicima Vojske Srbije i tom prilikom uverio se da profesionalno i odgovorno realizuju zadatke na obezbeđenju administrativne linije i kontroli Kopnene zone bezbednosti.

Današnjem obilasku prisustvovao je komandant Treće brigade kopnene vojske pukovnik Dragan Antić, a sa zadacima u odseku odgovornosti i organizacijom života i rada u bazi, ministra odbrane upoznao je komandir baze „Merdare“  kapetan Božidar Milanko.