Представа „Царство мрака“ гостује на „Игоровим данима“ у Новом Саду

Представа „Царство мрака“ гостује на „Игоровим данима“ у Новом Саду

12/04/2023 Off By BERB

Foto: Marijana Janković

 

Драма „Царство мрака“ према тексту Лава Николајевича Толстоја, у режији Игора Вука Торбице, гостоваће 23. априла на Фестивалу „Игорови дани“ у Новом Саду.

 

Реч је о манифестацији ревијалног карактера која се ове године одржава други пут, а представља омаж Игору Вуку Торбици, једном од најбољих редитеља млађе генерације који је оставио дубок траг на позоришној сцени Србије и региона.

У овој драми, коју је један од највећих руских реалиста свог доба написао 1886. године, улоге тумаче Олга Одановић (Матрјона), Хана Селимовић (Анисја), Вања Ејдус (Акуљина), Ненад Пећинар (Петар), Анастасиа Мандић (Kума), Марко Баћовић (Аћим), Иван Ђорђевић (Никита), Никола Вујовић (Митрић), Ивана Шћепановић (Марина), Новак Радуловић (Сват) и девојчица Јелена Благојевић (Ањутка).
„Царство мрака“ биће изведено на Сцени „Пера Добриновић“ Српског народног позоришта.
Публика ће бити у могућности да погледа још две Торбичине представе – „Тартиф”, према мотивима Молијерове драме, у копродукцији Српског народног позоришта и Народног позоришта Сомбор, као и „Kрваве свадбе”, у копродукцији СНП-а и Град театра Будва.