Интензиван развој економске сарадње са САД

Интензиван развој економске сарадње са САД

12/04/2023 Off By BERB

Foto: srbija.gov.rs

 

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић разговарала је данас са конгресменом Сједињених Америчких Држава Ериком Сволвелом о билатералним односима, привредној и економској сарадњи и јачању напора за постизањем мира и стабилности у региону.

 

Премијерка Брнабић је навела да су САД један од најважнијих привредних партнера Републике Србије, те да се економска сарадња интензивно развија на различитим пољима.

Према њеним речима, САД су тренутно највећи партнер Србије у извозу услуга, све је већи прилив инвестиција америчких компанија, значајна је финансијска подршка кроз различите програме развојне помоћи, док су америчке компаније укључене и у реализацију капиталних инфраструктурних пројеката.

Конгресмен Сволвел захвалио је председници Владе Србије на конструктивном разговору, активностима Србије у развијању регионалне сарадње, као и начину на који Београд води процес нормализације односа са Приштином.

Сволвел је у закључку поручио да се након ове посете у Конгрес враћа са поруком да је Србија економски јака и стабилна земља, са растућим привредним потенцијалом и добром инвестиционом климом.