NOVI SAD: DANAS POČINJE MEĐUNARODNI FOTO FESTIVAL “24. KADAR”

NOVI SAD: DANAS POČINJE MEĐUNARODNI FOTO FESTIVAL “24. KADAR”

14/08/2015 Off By

 

Pravila takmičenja nalažu da svaki učesnik dobije listu od 24 teme na koje treba da odgovori jednom, najboljom fotografijom. Učesnici bi trebalo da, u toku 24 sata u Novom Sadu snime sve teme. Minimalno obrađene fotografije predaju se postavljanjem zvaničan sajt Festivala. Izložba fotografija svih učesnika Festivala biće održana u Novom Sadu


kreativna148OVOGODIŠNJI Novosadski Festival fotografije „24. kadar“, počeo je juče, 13. avgusta i trjaće do do 16. avgusta. Festival je okupio 24 fotografa iz 6 evropskih zemalja. Osim Srbije, u finalu će se takmičiti, učesnici iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Mađarske, Rumunije i Austrije.

Svečano otvaranje Festivala bilo je danas, 14 avgusta godine u 12 časova.
Pristigle radove ocenjivaće 24 člana žirija, takođe iz nekoliko evropskih zemalja. Najbolje fotografije biće postavljene na sajt Fetivala:
– www.frame24.org i www.facebook.com/pages/Frame24, kao i na web adresama:
– www.fotoss.org, www.mensa.rs i www.turizamns.rs;
Pravila takmičenja nalažu da svaki učesnik dobije listu od 24 teme na koje treba da odgovori jednom, najboljom fotografijom. Učesnici bi trebalo da, u toku 24 sata u Novom Sadu snime sve teme. Minimalno obrađene fotografije predaju se postavljanjem zvaničan sajt Festivala. Izložba fotografija svih učesnika Festivala biće održana u Novom Sadu.
Festival organizuje Udruženje Foto Komuna „24. Kadar“. Predsednik Udruženja Ranko Đurović, izjavio je da je Foto Komuna „24. Kadar“ u Novi Sad dovela fotografe iz raznih zemalja sveta.
«Njima je fotografija ljubav, način života i izražavanja. Ovim takmičenjem oni, zapravo donose kulturu i duh svojih sredina, a za Novi Sad je to, najbolji način za promociju u svetu, jer će se ovekovečiti jedno vreme, ljudi i događaji, zbog čega je ovaj Festival podržala i Turistička organizacija Novog Sada, YASON i drugi prijatelji festivala» – rekao je Đurović.
Pored poklona koje dobija svaki učesnik, pobednike po temama očekuju vredne nagrade (trećeplasirani i drugoplasirani u generalnom plasmanu dobijaju I-pod, a prvoplasirani lap top).
Želja organizatora je da se sledeće godine, na trećem festivalu, uključe i ostale strukture grada i pokrajine, na prvom mestu sekretarijati za kulturu, jer su u planu izlozbe 72 pobednicke fotografije u Novom Sadu, Beču i Budimpešti i u drugim gradovima zemalja učesnica.
«Cilj Festivala fotografije «24 kadar» je da razvije fotografsku umetnosti i kulturu, unapredi kulturne vrednosti i promoviše tradiciju i turizma našeg naroda u skladu s modernim tehnologojama i tokovima života», navode organizatori.<


KULTURA

mikroOTVOREN KONKURS ZA VI MIKRO FESTIVAL AMATERSKOG FILMA

  Mikropolis nagrada za najbolji kratki uradi sam film, bez tematskog ograničenja. Nagrada je namenjena filmovima nastalim bez

ulična682ULIČNA GALERIJA: IZLOŽBA ILUSTRACIJA I FOTOGRAFIJA NEW WORLD ORDER NOW – DUŠAN RAJIĆ

Dušan Rajić rođen je u Beogradu. Diplomirao je na Arhitektonskom fakultetu, a trenutno pohađa doktorske studije Univerziteta umetnosti

 

 

umetnik48KAFE GALERIJA PETAK: IZLAŽE IVANA TRIFKOVIĆ

Za one koje još nisu bili recimo da se Kafe galeriji Petak nalazi u Beogradu u Lominoj 14

 

 

kolo38SARADNJA ANE ĆURČIN I ANSAMBLA KOLO

  Divna je ideja Ansambla Kolo da predstave narodno stvaralaštvo u drugačijem svetlu i tako približe narodnu tradiciju