ТOС промовише туристичку понуду Србије на 10. Међународном сајму туризма „Place2Go“ у Загребу

ТOС промовише туристичку понуду Србије на 10. Међународном сајму туризма „Place2Go“ у Загребу

25/03/2023 Off By BERB

Foto: TOS

 

Након успешног наступа на сајму туризма у Бањалуци, Туристичка организација Србије наставља са промотивним активностима и у периоду од 24. до 26. марта учествује на десетом Међународном сајму туризма „Place2Go“ у Загребу.

 

У данима трајања сајма, тржишту Хрватске биће представљена туристичка понуда Србије, кратки одмори у градовима, културни туризам, фестивали и манифестације планирани да се одрже током лета, као и богата понуда Србије за љубитеље природе, авантуре и активног одмора.

На штанду Туристичке организација Србије своју понуду представиће и представници локалних туристичких организација Београда, Лознице, Новог Сада, Сремских Карловаца, Новог Пазара, Старе Пазове, Сокобање, Сомбора, Крагујевца, Темерина и Ваљева, као и хотел „Пупин“ из Новог Сада.

Првог дана Сајма штанд ТОС-а посетила је Јелена Милић, амбасадорка Србије у Хрватској.

Тржиште Хрватске је за насвеома значајно, јер су туристи из ове земље у првих десет по броју остварених ноћења. Само у 2022. години у Србији је боравило око 90.000 туриста из Хрватске (што је 41% више у односу на 2021. годину) и реализовали су више од 190.000 ноћења (127% више у односу на 2021. годину). Највише посећују градове, Београд, Нови Сад, Суботицу, и туристичку понду Западне Србије.

Туристичка организација Србије, и ове године, планира интензивну кампању на тржишту Хрватске, организовањем студијских путовања за новинаре и инфлуенсере, као и оглашавањем на порталима и дигиталним каналима комуникације.

Сајам „Place2Go“ отворилису Мартина Цигљевић, помоћница саветника председника Републике Хрватске за економију, Јосип Павић, државни секретар у Министарству туризма и спорта Републике Хрватске, Ана Павичић Касељ, помоћница министра за енергетику у влади Републике Хрватске и Славен Жабо, директор комерцијалних послова Croatia Airlines, пожелели добродошлицу и успешан сајам свим излагачима. Учешће на сајму потврдило је више од 200 излагача из 20 држава.