Отворен Васкршњи базар рукотворина жена у Београду

Отворен Васкршњи базар рукотворина жена у Београду

24/03/2023 Off By BERB

Foto: Dejan Urošević

 

Министарка за бригу о породици и демографију Дарија Кисић изјавила је данас отварајући традиционални Васкршњи базар рукотворина жена, који је у Београду организовала Фондација „Њ.К.В. Принцеза Катарина“, да је жена стуб сваке породице и сваког друштва.

 

Кисић је указала да је породица најважнија основа сваког човека, јер је она извор љубави, снаге и енергије и додала да је увек срећна када има прилику да изнова види колико су жене креативне, способне и спретне и како захваљујући својој енергији, истрајности и маштовитости праве права уметничка дела и на тај начин доприносе да њихове породице живе квалитетније.
Министарка је изразила захвалност породици Карађорђевић на организовању традиционалних базара рукотворина, на којима жене имају прилику да изложе уникатне ручно рађене производе.
Катарина Карађорђевић истакла је да су на Базару изложени производи жена које су биле приморане да напусте сигурност својих домова и живот наставе далеко од њих, а чије су рукотворине јединствене и израђене са пуно љубави.
„Уз помоћ својих радова ове жене су доприносиле својим породицама. Ово је заиста посебан дан за све нас, јер заједно можемо да урадимо нешто велико и битно за друштво“, рекла је принцеза Катарина, која је захвалила министарки Кисић на подршци и што препознаје значај традиционалних базара.