Обележено 50 година постојања Домa ученика у Ћуприји

Обележено 50 година постојања Домa ученика у Ћуприји

20/03/2023 Off By BERB

Foto: Ministarstvo prosvete

 

Министар просвете Бранко Ружић обишао је данас Дом ученика средњих школа “Срећно“ у Ћуприји, који данас обележава 50 година постојања и рада.
Ружић је навео да је током пет деценија постојања Дом ученика у Ћуприји успео да се развије у модерну установу ученичког стандарда која једнаку пажњу посвећује квалитетном учењу и васпитању ученика, њиховој безбедности, адекватном смештају и правилној исхрани.

 

„Чињеница је да ученички домови нису само место где ученици проводе време када се заврши настава, већ и њихова друга кућа у којој се са једнаком пажњом брине и о њиховом слободном времену, кроз организацију бројних културно – уметничких и спортско – рекреативних активности“, казао је министар и додао да ученици током боравка у дому имају свесрдну подршку васпитача и других сарадника.

Он је навео и да ће Министарство наставити да улаже у пројекте обнове постојећих, али и у изградњу нових домова како би се обезбедили што квалитетнији услови за боравак у њима, као и да субвенционише цене смештаја и исхране у установама ученичког и студентског стандарда.
Министар је рекао да је у претходних 10 година, кроз пројекат „Образовање за социјалну инклузију“ изграђено, реконструисано, дограђено и опремљено укупно 15 домова за смештај ученика и студената чиме је обезбеђено 3082 нових места.

На свечаности поводом јубилеја Дома ученика средњих школа “Срећно“ у знак захвалности за унапређење рада и услова за боравак ученика уручена је плакета министру Бранку Ружићу.
Министар је данас обишао и Дом ученика средњих школа у Јагодини.