AMERIČKI AMBASADOR MAJKL KIRBI U ČAČKU: VELIKO INTERESOVANJE ZA KUPOVINU TELEKOMA

AMERIČKI AMBASADOR MAJKL KIRBI U ČAČKU: VELIKO INTERESOVANJE ZA KUPOVINU TELEKOMA

12/08/2015 Off By

 

On je novinarima u Čačku istakao da u odnosima u regionu postoji napredak: “Napredak postoji, možda je to ponekad dva koraka napred pa jedan nazad, ali to je kao i u fudbalu. Ponekad loptu morate da pogurate i iza vas kako biste učinili neki dobar pas ili postigli bod”


Majkl Kirbi.jpg12

Sve je bolje: Majkl Kirbi

Redakcija

AMERIČKI ambasador u Srbiji Majkl Kirbi ocenio je danas u Čačku da su odnosi u regionu bolji nego prethodnih godina i da postoji napredak.

“Za tri godine koliko sam ovde video sam da ljudi u regionu sarađuju više nego što je to bilo slučaj pre 10 ili 15 godina. Video sam barem na jednoj naslovnici novina zajedničku sliku premijera Rame i premijera Vučića što, svakako, nije bio slučaj pre godinu dana”, rekao je Kirbi.
On je novinarima u Čačku istakao da u odnosima u regionu postoji napredak.
“Napredak postoji, možda je to ponekad dva koraka napred pa jedan nazad, ali to je kao i u fudbalu. Ponekad loptu morate da pogurate i iza vas kako biste učinili neki dobar pas ili postigli bod”, rekao je Kirbi.
On je potvrdio da su pojedini američki invesitori zainteresovani za kupovinu srpskog Telekoma i dodao da su američki investitori i ranije pokazivali interesovanja za kupovinu srpskih kompanija.
“Američka kompanija KKR kupila je srpsku SBB pre nekoliko godina i mislim da je upravo to iskustvo pobudilo zainteresovanost američkih fondova za srpske firme”, rekao je Kirbi.
Kirbi je dodao da je razgovarao sa svim predstavnicima američkih fondova koji su zaintreresovani za kupovinu Telekoma, kao što razgovara sa svim investitorima iz njegove zemlje koji žele da posluju u Srbiji i da u tim razgovorima pokušava da im pomogne da razumeju Srbiju.
Gradonačelnik Čačka Vojislav Ilić izrazio je zadovoljstvo posetom američkog ambasadora Čačku, kome su predstavljeni privredni potencijali grada i istakao da očekuje nastavak saradnje. Ilić je dodao da je Čačak za poslednjih 15 godina dobio više od četiri miliona dolara finansijske pomoći od SAD, koja je realizovana u različitim programima.<


DOGAĐAJI – DANAS

DUS_7066ODRŽAN ŽREB ZA POLUFINALE TENKOVSKOG BIATLONA

Naši tenkisti takmičiće se u štafetnoj trci sa timovima Indije, Kazahstana i Jermenije. U drugoj trci koja će

 

 

debatnoBEČ: ODRŽANO ŠESNAESTO EVROPSKO UNIVERZITETSKO DEBATNO PRVENSTVO

Prošlogodišnji prvaci Helena Ivanov i Stefan Siridžanski sa Fakulteta političkih nauka postavili su novi rekord za Srbiju plasiravši

 

 

kamp-guca-GUČA: KONTROLISANO JE 8.613 VOZILA, A OTKRIVENO 1.026 PREKRŠAJA I PODNETE SU 402 PREKRŠAJNE PRIJAVE

Policija je evidentirala deset krivičnih dela: tri krivična dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, tri

 

 

bajčetinaTOMA LETUJE U BAJČETINI I SAKUPLJA ŠLJIVE ZA RAKIJU

Ranka Čičak KAKO Balkanekspresrb ekskluzivno saznaje, predsednik Srbije, Tomislav Nikolić letnji odmor će provesti u Bajčetini, na svom