BEČ: ODRŽANO ŠESNAESTO EVROPSKO UNIVERZITETSKO DEBATNO PRVENSTVO

BEČ: ODRŽANO ŠESNAESTO EVROPSKO UNIVERZITETSKO DEBATNO PRVENSTVO

10/08/2015 Off By

Prošlogodišnji prvaci Helena Ivanov i Stefan Siridžanski sa Fakulteta političkih nauka postavili su novi rekord za Srbiju plasiravši se u četvrtfinale prvenstva u otvorenoj kategoriji u kojoj su se takmičili najbolji timovi Evrope

debatno
NA UPRAVO završenom Evropskom univerzitetskom debatnom prvenstvu takmičilo se šesnaest studenata iz Srbije, koju su postavili nove rekorde za srpsku debatnu zajednicui Univerzitet u Beogradu.

Evropsko prvenstvo u debatovanju za studente, šesnaesto po redu, održano je ove godine u Beču od 2. do 8. avgusta, a studenti iz Srbije napravili su značajne uspehe.
Prošlogodišnji prvaci Helena Ivanov i Stefan Siridžanski sa Fakulteta političkih nauka postavili su novi rekord za Srbiju plasiravši se u četvrtfinale prvenstva u otvorenoj kategoriji u kojoj su se takmičili najbolji timovi Evrope.
Helena Ivanov je ušla u 10 najboljih govornika takmičenja zauzevši 7. mesto od preko 400 studenata koji su se nadmetali, dok je njen debatni partner Stefan zauzeo 31. mesto.
Pored njih, studenti Milja Šijakinjić i Ilija Ivanišević, sa Ekonomskog i Fizičkog fakulteta, uspeli su da dođu do polufinala takmičenja u kategoriji engleski kao drugi jezik. Tim koji su činili studenti Pravnog fakulteta i Fakulteta organizacionih nauka, Andrija Đonović i Marko Ćirović, došao je do četvrtfinala ovog takmičenja u istoj kategoriji.
Nakon nedelju dana takmičenja na engleskom jeziku u konkurenciji od 112 timova za pobednike takmičenja u otvorenoj kategoriji proglašeni su studenti iz Škotske, dok su najbolji u kategoriji engleski kao drugi jezik bili Izraelci.
Ove godine studenti su debatovali o tome da li političarima treba davati prosečnu platu države, da li bi Evropska unija trebalo da ukine embargo na prodaju oružja Kini, da li treba legalizovati surogat materinstvo za novac itd .
Sledeće Evropsko univerzitetsko debatno prvenstvo biće održano u Varšavi, Poljska u avgustu 2016. godine.<


DOGAĐAJI – DANAS

kamp-guca-GUČA: KONTROLISANO JE 8.613 VOZILA, A OTKRIVENO 1.026 PREKRŠAJA I PODNETE SU 402 PREKRŠAJNE PRIJAVE

Policija je evidentirala deset krivičnih dela: tri krivična dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, tri

 

 

bajčetinaTOMA LETUJE U BAJČETINI I SAKUPLJA ŠLJIVE ZA RAKIJU

Ranka Čičak KAKO Balkanekspresrb ekskluzivno saznaje, predsednik Srbije, Tomislav Nikolić letnji odmor će provesti u Bajčetini, na svom

 

 

vaterpoloPREDSEDNIK NIKOLIĆ I PREMIJER VUČIĆ PRIMILI ZLATNE VATERPOLISTE

Nikolić: Navikli ste nas na pobede, a mi to i očekujemo od vas. Da sam znao da će

 

 

selakovich_pazova_0708STARA PAZOVA: SELAKOVIĆ POSETIO GRAILIŠTE OSNOVNOG SUDA

Zalaganjem predsednice Osnovnog suda, gospođe Ružice Nkolić i predsednika opštine, Đorđa Radinovića i uz pomoć lokalne samouprave Osnovni