Nastavak dijaloga u Briselu neće biti lak

Nastavak dijaloga u Briselu neće biti lak

26/02/2023 Off By BERB

Foto: srbija.gov.rs

 

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić izjavila je da sutrašnji dan neće biti nimalo lak i da su crvene linije za predsednika Aleksandra Vučića ostale nepromenjene.

Brnabić je u izjavi za novinare prilikom obilaska rekonstruisanog omladinskog pozorišta “Dadov” istakla bezrezervnu podršku predsedniku Aleksandru Vučiću pred sutrašnji put u Brisel.

Sigurno je da sutra neće biti nimalo lak dan, ali sam i srcem i dušom uz predsednika Aleksandra Vučića, poručila je premijerka.

Prema njenim rečima, oni koji su dali i ono što im niko nije tražio dok su bili na vlasti, zaista ne bi trebalo ništa da spočitavaju predsedniku Vučiću. Oni bi sada, dok se predsednik Vučić bori za naše nacionalne interese i za mir i stabilnost, zaista trebalo da zaćute jer nemaju pravo da bilo šta spočitavaju predsedniku Republike koji se izborio za to da pitanje Kosova i Metohije ponovo bude na dnevnom redu.

Brnabić je rekla da veruje da će Vučić umeti da sačuva nacionalne interese Srbije, ali i da obezbedi prostor za dalji rast i razvoj naše zemlje, iako to u ovom trenutku deluje zaista nemoguće.

Mislim da je veoma važno da svi stanemo iza Aleksandra Vučića, da pokažemo da smo jedinstveni i da nastavimo da se borimo za naše nacionalne interese. Verujem u njegovu političku i državničku mudrost i umeće i sigurna sam da je većinski srpski narod uz predsednika Vučića pred sutrašnji dan, istakla je premijerka.

Da je Vučić želeo da dopusti kapitulaciju do dan danas ne bi radio ništa po pitanju Kosova i Metohije. Verujem da će sve oči biti uprte u njega, te da sutra moramo svi biti jedinstveni, zaključila je Brnabić.