Београд домаћин 30. генералне скупштине и конгреса Светске федерације ветерана

Београд домаћин 30. генералне скупштине и конгреса Светске федерације ветерана

26/02/2023 Off By BERB

Светска федерација ветерана (WVF) одржаће конгрес и 30. генералну скупштину федерације ветерана у Београду од 6. до 10. марта 2023. године. Тим поводом Србију ће посетити 113 делегата из 40 земаља света, а међу учесницима се очекује и више министара одбране и других високих представника.

 

Домаћин овом значајном скупу биће СУБНОР Србије уз подршку Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, а под покровитељством председника Републике Србије Александра Вучића.

Светска федерација ветерана је међународна организација са озбиљним кредибилитетом, која окупља више од 60 милиона ветерана из 142 земље широм света. Кредибилитет организације се између осталог огледа и у томе што је консултант при УН уз додељен статус ,,УН мировног промотера“. Такође, ова организација је осам пута номинована за Нобелову награду.

Светска федерација ветерана основана је 1949. године управо у Београду. Друга Генерална скупштина ове организације 1951. године, одржана је у нашој престоници, а исту је отворио Јосип Броз Тито. Стицајем историјских и других околности од тада до данас Београд није успевао да озбиљније учествује у раду ове организације.

Захваљујући интензивирању међународних активности СУБНОР-а Србије кроз сарадњу са ветеранским организацијама на регионалном и европском нивоу, али и препознавању значаја ових активности од стране председника Републике Србије, након више од 70 година Србија се враћа у строј земаља ,,на правој страни историје“.

Конгрес ће имати низ пратећих активности, као догађај од изузетне важности за међународну промоцију Србије.

Медијски тим
За СУБНОР Србије: Јасмина Андрић, телефон 063/88-64-733
За Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања: Милица Вучковић, телефон 064/81-35-073.