Razmena znanja i ideja dodatno će unaprediti saradnju Srbije i Kine

Razmena znanja i ideja dodatno će unaprediti saradnju Srbije i Kine

26/02/2023 Off By BERB

Trećeg dana 44. Međunarodnog sajma turizma u Beogradu, Turistička organizacija Srbije (TOS) i Udruženje za razmenu obrazovanja između Kine i Srbije potpisale su Memorandum o saradnji. Memorandum su potpisali Jang Sijaolijang, potpredsednik Udruženja i Marija Labović, direktor TOS-a.

Memorandum o saradnji dodatno će unaprediti saradnju dve zemlje, uspostavljanjem i razvojem razmene znanja, ideja i pozitivnih iskustava stručnjaka i praktičara, ali i studenata iz oblasti turizma.

Zajedničkim organizovanjem edukativnih radionica, konferencija i projekata, uz ukupnu međusobnu podršku i pomoć u oblasti turizma, umnogome će doprineti unapređenju kinesko-srpskih odnosa i u svim drugim aspektima.

Marija Labović:
Memorandum koji smo danas potpisali predstavlja dogovor dve zemlje da ove godine nastavimo sa edukativnim radionicama namenjenim, na prvom mestu, turističkoj privredi, tu mislim na hotele i druge smeštajne kapacitete, na turističke agencije, ali i na lokalne turističke organizacije kako bi se bliže upoznali sa preferencijama i potrebama kineskih turista kada su na nekoj od destinacija u Srbiji. Kineski turista kada dođe u Srbiju prepozna te detalje, koji zaista puno znače jer pokazuju, na prvom mestu, koliko su dobrodošli u Srbiju i koliko vodimo računa da budu zadovoljni posetom Srbiji.