Председник Народне скупштине са ветеранима Посебних јединица полиције

Председник Народне скупштине са ветеранима Посебних јединица полиције

25/02/2023 Off By BERB

Foto: Skupština Srbije

 

Председник Народне скупштине Републике Србије др Владимир Орлић отворио је данас у Дому НС РС четврту годишњу Скупштину Удружења ветерана Посебних јединица полиције.

 

Поздрављајући присутне, изразио је захвалност ветеранима који су свој радни век посветили служби народу и држави, и бранили их и током најтежих времена за Србију. „Чувајући нашу кућу и штитећи сву њену децу, завредeли сте вечно поштовање народа. Нажалост, у неким прошлим временима, држава вам је то поштовање неправедно ускраћивала. Неодговорни људи, који су се некада налазили на челу државе, бранили су и да чувамо сећање на наше хероје, многе неправедно одстрањивали из службе, оне који су нам отаџбину бранили слали пред туђе судове, доносили катастрофалне, поражавајуће одлуке по државу, и свесно уништавали капацитете да се она брани. Тенкови, оклопна возила, ПВО средства били су топљени, сечени, продавани у бесцење. Све то смо успели да променимо. Однос према вама, нашој полицији, нашој војсци учинили смо достојним и суштински га променили спроводећи на свим нивоима државну политику председника Републике Александра Вучића“, поручио је др Орлић.

Указао је на унапређене услове рада, материјалне и техничке, који су данас обезбеђени за војску и полицију, те захвалио ветеранима на спровођењу бројних и значајних хуманитарних акција, као и на промоцији војске и полиције међу младима. „Својим делом, припадници наше војске и полиције постали су нашем народу симбол најлепших врлина и највиших моралних карактеристика – храбрости, снажне воље, истрајности, родољубља и непоколебљивости у испуњењу поверених задатака. Хвала вам за несебичну љубав коју сте према Србији показали“, закључио је др Орлић.

Након свечаности, председнику Народне скупштине додељено је признање, плакета Удружења ветерана ПЈП.