Сутра финално извлачење првог круга наградне игре „Узми рачун и победи“

Сутра финално извлачење првог круга наградне игре „Узми рачун и победи“

24/02/2023 Off By BERB

Финално, пето извлачење првог круга наградне игре „Узми рачун и победи“ биће одржано у суботу, 25. Фебруара 2023. године, од 18 часова уз директан пренос на Првом програму Радио телевизије Србије.

 

У току јучерашњег дана надмашена је магична бројка од 100.000.000 скенираних рачуна, што овогодишње издање наградне игре чини убедљиво најуспешнијим од свих издања до сада. Сви рачуни скенирани до сутра у подне биће у конкуренцији за награде од 18 часова, а награде су највредније до сада – један трособан и један четворособан стан у Београду добиће нове власнике, које ће одредити наш прослављени кошаркаш Игор Ракочевић.

Министар финансија Синиша Мали признаје да је овакав одзив превазишао сва очекивања.

“Можда смо се надали оваквим статистикама, али да будем у потпуности искрен, нисмо их очекивали. Ми данас, после тачно два месеца од почетка рада апликације имамо више од сто милиона скенираних рачуна, од 920.000 пунолетних грађана Србије колико их је инсталирало апликацију до сада. Било је одређених бојазни како ће наши суграђани прихватити прелазак са коверата на апликацију, да ли ће се снаћи у нечему за њих потпуно новом. Показали су међутим да се сналазе у дигитализацији много боље него што се мисли”, рекао је Мали.

Министар Мали је истакао да овакав успех наградне игре показује колико су грађани Србије савесни и одговорни према сопственој будућности.

“Желим да се у име Владе Србије захвалим свим грађанима на оволиком одзиву у наградној игри Узми рачун и победи, као и нашим партнерима из НАЛЕД-а на подршци у реализацији наградне игре. Овакве бројке су доказ да грађани заједно са Владом, у истом тиму, раде на светлијој и бољој будућности Србије. Узимањем рачуна при свакој куповини, сигурни смо да ће порез бити плаћен и да ће се у буџету наћи више новца за нове аутопутеве, школе, вртиће, за обнову наших здравствених установа, за додатно повећање плата и пензија. Заиста сам неизмерно поносан на грађане Србије који су показали завидну одговорност. Напомињем да је ово само прво полувреме, наставите да узимате рачуне и да их скенирате на вашој апликацији, јер нас на јесен очекује још пет извлачења”, рекао је Мали.

Битно је напоменути да ће у јесењим извлачењима, потпуно равноправно, учествовати сви рачуни послати од 24. децембра прошле године и да ће током читавог периода између два круга рачуни моћи да се несметано скенирају.

Подсећамо, право на учешће у наградној игри „Узми рачун и победи“ имају сви пунолетни грађани Србије, а за учествовање неопходна је инсталирана истоимена апликацију на мобилном телефону. Наградну игру организију Влада Србије и НАЛЕД, са циљем сузбијања сиве економије и подизања нивоа свести грађана о значају узимања рачуна при свакој куповини.