Борачке легитимације за грађане Зрењанина који су учествовали у ратним сукобима

Борачке легитимације за грађане Зрењанина који су учествовали у ратним сукобима

21/02/2023 Off By BERB

Foto: Tanjug

 

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Никола Селаковић доделио је данас борачке легитимације грађанима Града Зрењанина који су у ратним сукобима од 1991. до 1999. године, на позив отаџбине, одговорили и нашли се на првој линији одбране.

 

Говорећи о трагичним и тешким судбинама бораца, министар Селаковић је рекао да су многи од њих остали са трајним инвалидитетом и додао да су борачке легитимације палих бораца преузели чланови њихових породица. Министар је истакао да су сви они одговорили на позив отаџбине и остали верни и доследни својој заклетви.

Након састанка са градоначелником Зрењанина Симом Салапуром и његовим сарадницима, члановима Градског већа, Селаковић је изјавио да су озбиљно разговарали како и на који начин може да се помогне припадницима борачке популације и носиоцима борачких легитимација у том граду, да им се олакша функционисање у њиховим свакодневним животним потребама и ситуацијама.

Министар је нагласио да свако треба да се потруди да им отвори врата тамо где су до сада била затворена, било на градском, покрајинском или републичком нивоу, за неке од њихових потреба или остваривање неких од њихових права.

Селаковић је најавио да ће Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања наставити са доделом борачких легитимација и да ће све оно што је пандемија короне зауставила, када је у питању спровођење Закона о борачко – инвалидској заштити, Министарство наставити да ради у овој години, у којој, како је рекао, има веома озбиљне планове у овом сектору и за које ће се потрудити да буду испуњени и остварени.

Градоначелник Симо Салапура је нагласио да су челници Града Зрењанина према палим борцима, њиховим породицама и удружењима увек били искрени и да су се трудили да саслушају њихово мишљење и да размотре у ком сегменту, у оквиру својих надлежности, могу да унапреде помоћ која им је потребна.

Током радне посете Зрењанину, министар Селаковић, састао се са градоначелником и директорима филијала фонда ПИО и НСЗ, Инспектората за рад, центра за социјални рад и Геронтолошког центра.