Predsednik Vučić prisustvovao svečanom otvaranju rekonstruisanog hotela „Planinka“

Predsednik Vučić prisustvovao svečanom otvaranju rekonstruisanog hotela „Planinka“

09/02/2023 Off By BERB

Foto: Predsedništvo Srbije/Dimitrije Goll

 

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić posetio je danas Kuršumlijsku Banju i prisustvovao otvaranju rekonsturisanog hotela Planinka, u koji je uloženo 15 miliona evra.

 

Predsednik je istakao da je država pomogla obnovu Kuršumlijske banje i da se i tu moglo videti da nije tačno da se pomažu samo strani investitori.
„Pomogli smo ovde i u većem procentu nego što pomažemo strance”, naveo je predsednik Vučić i poručio da će domaći privrednici uvek moći da računaju na pomoć države. On je najavio da će država još više ulagati u Toplicu i podsticati zapošljavanje u tom delu Srbije.
“Ovo je bila prava ruina, kao da je bombardovano, bile su ruševine, a sada je ovde velelepni hotel”, rekao je predsednik Vučić tokom obilaska i istakao da je za ceo kraj fantastično što je ovaj hotel rekonstruisan i da je posao dobilo 700 ljudi.

“Kuršumlijska Banja je imala slavnu prošlost, i sada je jasno da će imati i slavnu budućnost. I danas, uz dva hotela u Lukovskoj banji, uz hotel u Prolom banji, imamo hotel i ovde. To su velike stvari za čitavu Toplicu. Kada dođe autoput od 8 kilometara do Kuršumlijske Banje, ljudi će za kratko vreme moći da dođu iz Beograda, Niša, ali i iz Prokuplja. Velike promene za našu Toplicu, a nastavićemo da ulažemo. Ukupno smo uložili u Lukovsku i Kuršumlijsku banju 4 miliona evra i nastavićemo sa tim. Gledaćemo da dalje podstičemo zapošljavanje. Naša vojna industrija će nastaviti zapošljavanje ovde u Jugoinportu, a razmišljamo šta da uradimo sa modnom konfekcijom 7. juli, možemo li neku fabriku  trikotaže, posebno za žene koje danas ne mogu da dobiju posao, sa 40 i više godina. Mnogo smo stanovnika u Toplici izgubili, a tu je narod koji je najviše uložio za Srbiju. Nema kraja koji je u zemlji, proporcionalno broju stanovnika, dao više vojnika i junaka od Toplice, u svakom ratu i u poslednjim otadžbinskim sukobima. Nema tog kraja koji je manje od države tražio, a više državi davao. Zato je naša obaveza da pomognemo čitavom topličkom kraju i Prokuplju, i Žitorađu, i Blacu, i Kuršumliji. Mnogo uspeha i dobru budućnost vam želim“, poručio je predsednik.

Nakon otvaranja, predsednik Vučić je razgovarao sa građanima Mesne zajednice Merdare.