Pripadnici ROSU pucali na vozilo u kojem su bila dva Srbina

Pripadnici ROSU pucali na vozilo u kojem su bila dva Srbina

23/01/2023 Off By BERB

Foto: Vlada Srbije

 

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije Petar Petković saopštio je da su pripadnici specijalne Kosovske policije ROSU pucali danas oko 11.30 časova kod nelegalnog punkta na Bistričkom mostu, na magistralnom putu Kosovska Mitrovica–Leposavić, na vozilo u kojem su se nalazila dva Srbina.

„Tom prilikom je ranjen Miljan D., dok je njegov suvozač Dušan S. tek pukom srećom prošao bez povreda, a čitav automobil je izrešetan.

Delević je pogođen u predelu levog grudnog koša i ima prostrelnu ranu i hitno je transportovan u bolnicu u Kraljevu.

Pripadnici Kurtijevih ROSU specijalaca na srpsko vozilo i Srbe u njemu zapucali su iz rafala samo zato što nisu želeli da dozvole da ih bez ikakvog osnova i razloga ROSU policija maltretira.

Kurtijevi specijalci ROSU nemaju šta da traže na severu Kosova i Metohije, kao i na ovom punktu koji je bespravno i nelegalno podignut, a sa koga svakodnevno maltretiraju srpski narod koji tuda prolazi.

Beograd od početka prisustva specijalaca ROSU na severu upozorava da je njihov jedini cilj da izazovu incidente i maltretiraju naš narod u pokrajini, što se danas i pokazalo.

Očigledno je da Kurti ne preza ni od čega da pusti srpsku krv i to je jedina svrha postojanja njegovih eskadrona na severu Kosova i Metohije”, naveo je Petković.