Оправдани захтеви мештана Месне заједнице Кривељ

Оправдани захтеви мештана Месне заједнице Кривељ

13/01/2023 Off By BERB

Foto: mre.gov.rs

 

Министарка рударства и енергетике Дубравка Ђедовић изјавила је да ресорно министарство интензивно ради на решавању проблема мештана МЗ Кривељ, чије је насеље угрожено рударским активностима.

 

Ђедовић је, након састанка са представницима МЗ Кривељ, представницима компаније „Србија Зиђин Копер“ и градоначелником Бора Александром Миликићем, истакла да су захтеви мештана у потпуности оправдани, хитни и имају пуну подршку Министарства.

„Свим домаћинствима мора се пружити право и прилика за пресељење и неопходно је да прва фаза решења стамбеног питања најугроженијих домаћинстава почне што је могуће пре. Док се проблем у потпуности и трајно не реши, нужно је да компанија обнови и санира инфраструктуру оштећену радом тешке рударске механизације. Задовољна сам што разговори иду у правом смеру и што смо већ на првом заједничком састанку остварили помак у бројним отвореним питањима“, поручила је министарка.

Ђедовић је подсетила на то да су она и њени сарадници у последњих неколико дана имали више одвојених разговора са мештанима, представницима локалне самоуправе и компаније „Србија Зиђин Копер“, додавши да су представници Министарства прошле недеље присуствовали збору мештана у Кривељу.