Словачка донирала Србији 320.000 вакцина против COVID-19

Словачка донирала Србији 320.000 вакцина против COVID-19

13/01/2023 Off By BERB

Из Републике Словачке данас је у Републику Србију допремљена донација вакцина произвођача Фајзер против заразне болести Ковид-19. Донација се састоји од 300.000 доза бивалентне вакцине прилагођене варијанти Омикрон (БА.4/5) и 20.000 доза оригиналне вакцине против Ковид 19.

 

Влада Србије захвалила је словачком министарству здравља на овој вредној донацији за коју верујемо да ће помоћи у заштити здравља свих грађана Србије. Контигент вакцина, који је данас стигао у нашу земљу, ускоро ће се наћи у амбулантама и почеће њихова примена.

Влада Србије подсећа да је вакцинација једини специфичан и доказано ефикасан начин спречавања појаве тешких форми болести, хоспитализације и смртних исхода, нарочито код најосетљивих категорија становништва као што су старији од 50 година и особе са ослабљеним имунитетом из било ког разлога.

Вакцинација је вид одговорног понашања према себи, сопственом здрављу и здрављу својих најмилијих. На свим пунктовима за вакцинисање у Републици Србији у сваком тренутку постоји довољна количина вакцина, а овом приликом још једном апелујемо на грађане да буду одговорни и да се вакцинишу.