Зимска акција добровољног давања крви

Зимска акција добровољног давања крви

11/01/2023 Off By BERB

У петак 13. јануара, у 11:30 сати, запослени у седишту Црвеног крста Србије настављају дугогодишњу традицију добровољног давања крви на акцији Црвеног крста Стари град и Института за трансфузију крви Србије у Библиотеци града Београда, Кнез Михајлова 56, Београд.

 

Позивамо све заинтересоване људе који су спремни и заинтересовани да дајући крв учине добро дело да нам се придруже. Тако настављамо традицију исказивања солидарности са људима којима је потребна трансфузија крви.

Зимски период спада у периоде када смо сви окренути породици, празницима, када смо опуштени и уобичајено мање посвећени одзиву на акције добровољног давања крви, што драстично утиче на резерве крви која је потребна сваког дана.
Неке интервенције се можда могу одложити, али се не може одложити живот. Неким људима живот зависи од нас и од тога да ли смо као здрави појединци спремни да помогнемо. Трансфузија крви не постоји без давалаца крви а савремена медицина не постоји без трансфузије.

Давање крви је безбедно за сваког здравог појединца.

Дођите и ви да заједно пошаљемо поруку солидарности према свима који се лече у систему здравствене заштите и у овој зимској кампањи добровољног давања крви увећамо толико потребне резерве крви. Акција траје од 11:00 до 16:00 часова.
Остала места где грађани могу дати крв можете пратити на www.redcross.org.rs

Чекамо вас на акцији!
За више информација: 062 880 15 20