Наставак сарадње МДУЛС-а и УНОПС-а на унапређењу развоја ЈЛС

Наставак сарадње МДУЛС-а и УНОПС-а на унапређењу развоја ЈЛС

09/01/2023 Off By BERB

Foto: MDULS/Katarina Vasić

 

Министар државне управе и локалне самоуправе др Александар Мартиновић састао се данас са Микелом Телатин, директорком Канцеларије Уједињених нација за пројектне услуге (УНОПС) у Србији, са којом је разговарао о наставку сарадње и даљој подршци УНОПС-а Министарству за реализацију будућих активности.

 

Министар је упознат са новим програмом „Локално управљање за људе и природу“, који за основне циљеве има даљу изградњу капацитета за примену доброг управљања на локалу, унапређење социјалне укључености и заштиту животне средине.

Мартиновић је објаснио да је интенција председника Републике Александра Вучића и Владе Србије да се, спровођењем политике равномерног регионалног развоја, унапреди квалитет живота у недовољно развијеним општинама, како би грађани остајали у својим родним местима и ту градили живот и породицу. У том смислу, у наредном периоду неопходно је радити на привлачењу директних страних инвестиција у мањим општинама, посебно на југу Србије, истакао је министар.

На састанку је било речи и о даљим правцима развоја електронске управе и успостављању електронских услуга, као и о подстицању међуопштинске сарадње, што ће за резултат, такође, имати подизање животног стандарда у градовима и општинама широм Србије.

Оценивши досадашњу сарадњу Министарства и УНОПС-а као изузетно успешну, саговорници су изразили уверење да ће и будуће заједничке активности дати добре резултате, на добробит свих грађана Републике Србије.