
Tulumbe
02/06/2018Izbor Marija Radović
Potrebno:
500 gr brašna
350 ml mleka
150 ml vode
4 kašike šećera
4 kašike ulja
6 jaja
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer
Šerbet:
1 kg šećera
1 l vode 1 limun
Priprema:
U šerpu naspite mleko, ulje, šećer i vodu i pustite da provrije. Brašno pomešajte sa praškom za pecivo pa sipajte u ključalu smesu uz konstantno mešanje. Vratite na platu i kuvajte kratko uz stalno mešanje. Ostavite da se ohladi i dodajite jedno po jedno jaje. Testo naspite u špricu za tulumbe i pržite u vrelom ulju. Poređajte u tepsiju i ostavite da se ohladi. Vodu i šećer pomiješajte i kuvajte 20-ak minuta. Dodajte limun izrezan na kriške i pustite da se malo ohladi. Prelijte preko tulumbi i pustite da upiju šerbet.♦