
Recepti: palačinke sa čokoladom
16/08/2016Izbor MARIJA RADOVIĆ
Potrebno (za 4 osobe):
- 10 kom palačinka
- 200 g šećer kristal
- 20 g kakao u prahu, nezašećereni
- 2 kašika gustin
- 1 prstohvat so
- 3 kom jaje kokošje (celo)
- 2 kom žumance kokošije
- 0.5 l mleko kravlje, punomasno
- 200 g tamna čokolada
- 45 g maslac, neslani
- 1 mala kašika ekstrakt badema
- 4 kapi ekstrakt pomorandže
- kikiriki
- pavlaka tučena (30% masti ), slatka
Priprema
Pomešajte šećer, kakao, gustin i so. Umešajte jaja, žumanca i mleko. Kuvajte na laganoj vatri dok se ne zagreje i dodajte otopljenu čokoladu. Kuvajte mešajući dok se ne zgusne.
Dodajte maslac, ekstrakt badema i narandže. Prekrijte prozirnom folijom da se ne bi stvorila kožica. Ispecite deset palačinki te svaku napunite pudingom i tučenom slatkom pavlakom. Zamotajte ih i prelijte ostatkom pudinga. Ukrasite kikirikijem i tučenom slatkom pavlakom.
Palačinke možete premazati mlečnim namazom i napuniti pudingom, a umesto kikirikijem ukrasite ih pečenim lešnicima.
Pecite ih od 20 do 30 minuta na 130-140°C. Nakon toga ćete lako skinuti kožicu.♦