SUTRA: Malo pozorište „Duško Radović“ na malim ekranima

SUTRA: Malo pozorište „Duško Radović“ na malim ekranima

21/03/2020 Off By BERB

Malo pozorište „Duško Radović“, prilagođavajući se na trenutno vanredno stanje, prelazi u sajber prostor i donosi pozorište za najmlađe u bezbedne domove.

Za početak, na malim ekranima moći će da se pogleda predstava „Knjiga o Džungli“, sutra, 22. marta od 12 časova. To je komični lutkarski mjuzikl sa elementima savremenog cirkusa za decu starijeg predškolskog i mlađeg školskog uzrasta.

Malo pozorište radi i na snimanju Andersenovih bajki u audio formatu. Narator je Vladislava Đorđević, glumica ansambla Malog pozorišta koja je deci svojim glasom i likom već dobro poznata iz brojnih animiranih filmova i predstava.



Emitovanja na YT kanalu Malog pozorišta “Duško Radović”:
https://www.youtube.com/channel/UCHfWspwKENAJzLyJdaTB1jA

Predstava „Knjiga o džungli“ je komični lutkarski mjuzikl sa elementima savremenog cirkusa za decu starijeg predškolskog i mlađeg školskog uzrasta, u režiji Marije Krstić. Kroz poznatu priču Radjarda Kiplinga o Mogliju, dečaku koga u džungli odgaja čopor vukova, tretira se problem različitosti, (ne)tolerancije i integracije u zajednicu.
Ulogu dečaka Moglija tumači glumac koji na sceni izvodi osnove vazhušnih akrobacija na akrobatskoj tkanini (svili), a ostali likovi životinja predstavnjeni su pomoću lutkaka koje animiraju glumci. Na ovaj način jasno se ističe tema različitosti, a živi glumac u ulozi Moglija kroz stilizaciju pokreta parira lutakama.