Kosovo: Bedžet Pacoli otkrva tajne dokumente protiv Srba!

Kosovo Online /Foto: EPA – Martin Divšek/

epa07645192 Kosovo's Foreign Minister Behgjet Pacolli during a joint press conference following a meeting with Czech Foreign Minister Tomas Petricek (unseen) at the Czernin Palace, in Prague, Czech Republic, 13 June 2019. EPA-EFE/MARTIN DIVISEK

Ministarstvo spoljnih poslova (MSP) dostavilo je Specijalnom tužilaštvu više od deset hiljada dokumenata sa dokazima o zločinima počinjenim tokom rata na Kosovu. Pravni stručnjaci postavljaju pitanje kako je odlazeći ministar Bedžet Pacoli došao do tih dokumenata? Zašto ih je MSP zadržao u svom posedu, i da bi Pacoli trebalo da bude saslušan zbog toga, prenosi prištinska Koha.

Odlazeći minisar spoljnih poslova Bedžet Pacoli prošlog utorka objavio je više od deset hiljada dokumenata sa dokazima o zločinima počinjenim tokom rata na Kosovu, za koje je rekao da do sada nisu bili predmet istrage.

Kosovski institut za pravosuđe smatra da Tužilaštvo treba da sasluša Pacolija kako je došao u posed dokaznog materijala i zašto je zadržan u MSP.

Iz MSP navode da je dokazni materijal prikupljen prošle godine diplomatskim putem i da su spremni da sarađuju sa Specijalnim tužilaštvom.

Dokumenti koji se već nalaze u kancelariji Specijalnog tužilaštva svedoče o zločinima koje su počinili Srbi tokom rata na Kosovu i validni su za podnošenje tužbe protiv Srbije za genocid, tvrdi MSP. ♦