KONFRENCIJA ZA MEDIJE MINISTRA STEFANOVIĆA: Za sve je kriv Đilas!

KONFRENCIJA ZA MEDIJE MINISTRA STEFANOVIĆA: Za sve je kriv Đilas!

31/10/2019 Off By BERB



Nebojša Stefanović /Foto Vlada – Tanjug/

Ranka Čičak

Na konferenciji za novinare, danas popodne, ministar unutrašnjih poslova, Nebojša Stefanović zahvalio je svima koji su učestvovali u gašenju požara na Staroj planini i rekao da je ostalo da komšije, Bugari, ugase vatru na svojoj strani granice.

Pohvalio je uspehe plicije u rešavanju otmice dečaka u Staroj Pazovi, o čemu je jutros već govorio na prijemu u Vladi, kod Ane Brnabić. Govorio je i o odličnim rezultatima na suzbijanju trgovine drogom:

– Od 2014. godine, otkrivanje droge nam je prioritet, a ova je godina bila najuspešnija. Samo u proteklih 20 dana uhapšeno je 29 osumnjičenih za narko – trafiking. Zaplenjeno je 142 kilograma marihuane,13 kilograma amfetamina, 4 kilograma heroina, 4.5000 tableta ekstazija i kilogram MDMA droge.

Ministar Stefanović čudi se što Đilas priznaje da je njegov član spalio knjigu, a u isto vreme izjavljuje da će on ostati član stranke

.
Neprijatna situacija je nastala kada su novinari N1, Insajdera i BIRN pokušali da dobiju odgovore na pitanja oko trgovanja oružjem u Krušiku i njegovom ocu. On je demantovao sve priče o tome i nazvao ih glasinama bez osnove:

-Iza te afere stoji mašinerija Dragana Đilasa, koji skreće pažnju sa pitanja koliko je zaradio dok je bio na vlasti. Pojedinim medijima iz političkih razloga odgovara da to stalno nameću kao temu, iako su sve već demantovali nadležni organi, Ministarstvo odbrane, a i sam Krušik.

Novinarka Insajdera pitala je ministra da li je opomenuo oca da se u ovom slučaju radi o sukobu interesa i zašto sam nije sve prijavio i podneo ostavku.

Stefanović je odgovorio da sve to nije istina i da je već tužio one koji ga kleveću.♦