KONKURS: Galerija Jazz Bar Centra – poziva umetnike

Galerija Jazz Bar Centra nalazi se na pešačkoj udaljenosti (100 metara) od glavnog gradskog trga i Narodnog pozorišta u Knez Mihajlovoj ulici br.6, na III spratu zgrade .

 

Konkurs je otvoren za sve zainteresovane umetnike kao i studente umetničkih škola i fakulteta. Umetnici mogu konkurisati sa crtežima, slikama, grafikama, fotografijama, digitalnim grafikama, skulpturama performansima… Konkurs je otvoren do daljnjeg.

“Umetnikov otisak” je autorski projekat Ane Marinović, diplomiranog grafičara. Cilj ovog projekta je promovisanje umetnika i umetničkog stvaralaštva. Umetnici čiji rad promovišemo su iz domena likovnih i primenjenih umetnosti, studenti umetničkih fakulteta, samostalni umetnici, kao i neafirmisani umetnici.

Cena izlaganja za period od 14 dana je 4.500 rsd, a za period od mesec dana 8.000 rsd. Plaćanje kotizacije se vrši, samo ako prođete žiriranje.

Radno vreme Jazz Bar Press Centra je svakim danom od 8 časova do ponoći, petkom i subotom i do 3 časa posle ponoći, a nedeljom od 17 časova do ponoći. Otvaranja izložbi održavaće se petkom u 19 časova. Program centra vikendom od 22 časa su koncerti autorskih bendova.

Svi zainteresovani umetnici treba da posalju prijavu na mail: Umetnikovotisak@gmail.com, sa naznakom: “Prijava na konkurs za samostalno izlaganje u “Jazz Bar Centru”. Rezultate žiriranja umenik će dobiti na mail koji je naveo u prijvi najkasnije 10 dana nakon prijavljivanja na konkurs.

Prijava treba da sadrži sledeće podatke:
1. Ime i prezime autora
2. Mesto prebivališta
3. Broj radova sa kojim konkurišete i njihova tehnika ( crtež, slika, grafika, dig. grafika,fotografija, dizajn, strip,ilustracija, …)
4. Nazivi dela i njihove dimenzije
5. Fotografije svojih radova ( od 5 do 10, JPG formata u rezoluciji do 200dpi)
6. Kratku biografiju koja obavezno treba da sadrži kontakt podatke izlagača ( Molimo Vas da biografija bude u Word formatu, da bude na latiničnom pismu i da sadrži pravilno ispisane sve slovne karaktere kao što su š. č, ć, ž… Poželjno je poslati i biografiju na Engleskom jeziku)

Pristigle prijave razmotriće Umetnički savet galerije. Rezultati će biti dostavljeni na email adresu koju izlagač navede u prijavi.

Radovi, ukoliko prođu žiriranje, moraju biti OPREMLJENI za izlaganje. ( Uramljeni ili kaširani sa jednom zakačkom na sedini rada, tako da mogu odmah da se okače). Galerija poseduje sajle za kačenje radova i galerijsko osvetljenje.

Organizatori izložbe obezbeđuju prostor za izlaganje, kačenje radova, medijsku promociju, dizajn i stampu jednog plakata i dizajn kataloga u elektronskoj formi.

Organizator ne snosi troškove nadoknade štete, ukoliko dođe do oštećenja radova, a oni nisu adekvatno i kvalitetno opremljeni za izlaganje.( stabilne zakačke, dobro fiksirane, ovo se naročito odnosi na clips ramove, čije su zakacke prilično nestabilne i lako spadaju).

Prijavljivanjem na konkurs prihvatate sve uslove organizatora izložbe, koji su navedeni u konkursu.

Umetnički savet čine:

Ana Marinović – dipl. grafičar ( član ULUPUDS-a)
Edvina Romanović – Hudeckova – mr likovnih umetnosti
Igor Markišić – master na odseku grafika i knjiga
Milena Mitrović – dipl.graficki dizajner i MA visual design-a♦

DANAS

Double Column Posts Subtitle

Vućić traži sednicu Saveta bezbednosti

Ranka Čičak Predsednik Aleksandar Vučić rekao je večeras da je Srbija uputila zahtev za hitnu sednicu Saveta bezbednosi UN i da je spreman da učestvuje u njoj: - Verujem da...

Stefanović obišao Žandarmeriju

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović obišao je danas pripadnike Žandarmerije u bazi u Lipovici gde se uverio u njihovu borbenu gotovost i spremnost.  ...

Danas: Kosovo dobija (ne) legalnu vojsku!

  Danas je u Skupštini Kosova drugo razmatranje Nacrta zakona za Ministarstvu odbrane, o Kosovskim snagama bezbednosti i Nacrtu zakona o službi u Kosovskim snagama bezbednosti.   Kroz ove zakone...

KFOR blokirao sever KiM!?

  Više od 45 vozila KFORA ušlo je na sever Kosova i Metohije, nešto pre 10 sati. Kako javlja RTS, kreću se u koloni i, prema informacijama sa terena, idu...

TURIZAM

Single Column Posts Subtitle

Dodeljene nagrade Turistički cvet

Ranka Čičak Turizam Srbije danas je vodeća privredna grana. Približava joj se samo građevinarstvo. Ove godine postilo nas je skoro...

ITALIJA: Turistička ponuda Srbije na Sajmu TTG Rimini

Turistička organizacija Srbije (TOS), u okviru promocije turizma Srbije na inostranim tržištima, predstavlja turističku ponudu na Sajmu turizma u Italiji,...

Letovanje u organizaciji Srvenog krsta Srbije: U Baošićima ove godie odmor za 1.679 dece

  U dečjem odmaralištu „Krista Đorđević“ u Baošićima kod Herceg Novog i ove godine boraviće 1.679 dece. Tamo će ovih...

IDUĆE NEDELJE “VRŠAČKI VENAC”

  Od 09 do 12 jula održaće se Međunarodni festival „Vršački Grad Festival koji je osnovan 1993. godine, postao je...

TURIZAM/ Gastronomska Srbija na Savskoj promenadi!

R.Č. Na Savskoj promenadi, između starog Savskog mosta i Beograda na vodi 23. i 24. juna od 16 čadova do...