KUHINJA: KIM ČI SALATA

Izbor Marija Radovićkim chi salata sa kupusom

Potrebno:
300 g svežeg kineskog kupusa
3 mlada crna luka
250 g dajkon rotkve
3 čena belog luka
1 svež krastavac
4 sveža đumbirova korena
kašika suve ljute tucane paprike
2 kašičice soja-sosa
šolja i po vode
kašičica soli

Priprema:

Sve povrće očistite, pa veću činiju obložite listovima kupusa i preko njih stavite krupno narendan dajkon i krastavac.
Preko stavite raspoređene listove kupusa i tako naizmenično ređajte rotkvu, krastavac i kupus dok ih ne utrošite, soleći svaki sloj. Zatim sve nalijte vodom i poklopite teškim poklopcem da ne bi plivalo. Ostavite da odstoji bar 12 časova, pa sipajte u cediljku i ostavite da se ocedi.<
Listove kupusa naseckajte na tanke rezance, promešajte i vratite u činiju, pa pospite naseckanim mladim crnim lukom, izgnječenim belim lukom, izrendanim đumbirom, paprikom i soja-sosom. Posolite, dodajte šolju vode i dobro izmešajte. Prebacite u zemljanu posudu i poklopite.
Držite u frižideru tri dana pre služenja svakodnevno mešajući po nekoliko puta.<


HRANA

Kubanska supaKUBANSKA SUPA

Potrebno: 450 g paradajza 450 g paprike 100 g luka 800 g teletine od buta 2 kocke za supu od povrća 100 g mlevenih semenki od bundeve 30 ml palminog ulja 500 ml vode 1 kašika semenki od suncokreta so, biber 1 mala ljuta papričica

kikirikiPET RAZLOGA ZAŠTO TREBA DA JEDETE KIKIRIKI

ZDRAVLJE – HRANA OVA “grickalica” je prava energetska bombica prepuna kalorija, ali nutricionisti i dalje preporučuju njenu povremenu

 

DSC06071MIRIS BALKANSKE KUHINE: ZAPEČENI PILEĆI KARABATACI

HRANA Izbor Marija Radović Potrebno: pileći karabataci odvojeni od kosti majonez so sveže mleven biber ulje za podmazivanje

 

testenina-sa-suvim-vratomMIRIS BALKANSKE KUHINJE: TESTENINA SA SUVIM VRATOM

Izbor Marija Radović   Potrebno: 250 – 300 g suvog vrata 400 g sitnije seckanog paradajza 1 glavica